L’alcalde de Lleida rep el cònsol general de Cuba

Visita institucional a la Paeria, amb el Casal d’Amistat amb Cuba de Lleida

Els representants de la Corporació Municipal amb el Cònsol de Cuba a Barcelona i la direcció del Casal d'Amistat amb Cuba. / Javi Martín

El paer en cap, Miquel Pueyo, i representants de la Corporació Municipal han rebut el cònsol general de Cuba a Barcelona, Alain González, juntament amb els representants del Casal d’Amistat amb Cuba de la ciutat Lleida.

González i el president del Casal d’Amistat amb Cuba, Lluís Companys, han ofert una conferència aquest vespre, a la sala Jaume Magre, amb el títol sobre el procés històric cubà “del colonialisme a la revolució”.

La recepció a l’Ajuntament de Lleida s’ha iniciat amb una trobada al despatx noble de la Paeria i ha seguit al Saló de Sessions, on el paer en cap ha mostrat al cònsol l’espai on se celebren els plens municipals així com el Retaule de la Verge dels Paers. A la visita han assistit els tinents d’alcalde Jordina Freixanet, Jaume Rutllant i Paco Cerdà i el regidor Xavier Palau.

Per part del Casal d’Amistat amb Cuba, han estat presents el seu president, Lluís Companys, Antonio Moles (vicepresident) i Josep Maria Baró (secretari).

25 anys de projectes de la Paeria i el Casal d’Amistat amb Cuba

L’Ajuntament de Lleida col·labora amb aquesta ONG des del 1995 aportant finançament a nombrosos projectes per a Cuba de l’àmbit de la salut, de l’educació, de la producció, etc.

Dins d’aquestes accions de cooperació, s’han enviat a Cuba més de 150 vehicles que es desballesten a Lleida i arriben al país caribeny amb les peces desmuntades per poder utilitzar-les com a recanvis. També s’han traslladat, en els darrers anys, al voltant de 700 contenidors de Lleida que es van retirar de la via pública per ser renovats.

Projectes realitzats per part del Casal d’Amistat amb Cuba de Lleida i amb aportació de la Paeria són: programes de malalties bucals, construcció d’habitatges de baix cost, medicaments per a hospitals, dotació de material escolar, reparacions d’escoles, compra d’electrobombes per pal·liar els efectes de l’huracà Michelle, etc.