La Paeria reitera que no té cap contracte que el vinculi amb l’empresa investigada Gespol

Mínguez remarca que no es va arribar a detenir el caporal de la Guàrdia Urbana i que aquest "va col·laborar en tot moment" amb la policia de l'Estat

0
442

L’Ajuntament de Lleida ha reiterat aquest dimecres que no existeix cap contracte que el vinculi a l’empresa Aplicacions Gespol -integrada al grup Valoriza Serveis Medioambientals-, que està sent investigada per presumptes irregularitats en la contractació d’aplicacions informàtiques instal·lades en els semàfors de diversos municipis. La tinenta d’alcalde Montse Mínguez ha recordat que l’adjudicatària del contracte de semàfors i radars de la capital del Segrià es és una altra empresa, en concret a la UTE ARNÓ-SICE, “que res té a veure amb la investigada”. En el marc de l’operació duta a terme per la UDEF aquest dimarts en diferents poblacions catalanes i d’arreu de l’Estat, Mínguez ha assenyalat que es va registrar l’ordinador i es va prendre declaració al caporal de la Guàrdia Urbana responsable dels serveis informàtics, qui “va col·laborar en tot moment” amb la policia de l’Estat. Així mateix, la tinenta d’alcalde ha tornat a negar que el caporal quedés detingut durant una estona, tal com va informar la policia espanyola.
Montse Mínguez ha assegurat que l’Ajuntament de Lleida funciona aquest dimecres amb “normalitat absoluta”, després de l’operació policial que va dur a terme aquest dimarts la policia de l’Estat en el marc d’una investigació per presumptes irregularitats en la contractació d’aplicacions informàtiques instal·lades en els semàfors de diversos municipis. Mínguez ha explicat que en el marc d’aquesta investigació agents de la UDEF van prendre declaració al caporal de la Urbana responsables de temes informàtics, després de registrar-li l’ordinador.

La tinenta d’alcalde ha reiterat que l’adjudicatària del contacte de radars i semàfors a la ciutat és una altra firma “que res té a veure” amb Gespol , tot i que ha concretat que la Guàrdia Urbana de Lleida, de la mateixa manera que la resta de policies locals de Catalunya, utilitzen una versió de demostració d’una aplicació basada en una tecnologia desenvolupada fa anys per l’empresa que està sent investigada. Però, “no hi ha cap contracte que vinculi l’Ajuntament de Lleida amb aquesta empresa”, sentenciat Mínguez.

La responsable municipal ha explicat que “la Paeria va prestar tota la col·laboració durant el dia d’ahir en tot allò que se li va requerir” i ha lamentat que “a les xarxes socials es van dir moltes coses”. En aquest sentit, ha reclamat que abans de publicar qualsevol cosa, és tingui una mica més de paciència i es contractin abans les dades i la veracitat de les mateixes”. Així, ha tornar a negar que el caporal de la Urbana fos detingut durant una estona i posteriorment quedés en llibertat amb càrrecs, tal com van apuntar des la policia de l’Estat.

Cinc agents de la policia espanyola es van personar aquest dimarts a primera hora del matí a les dependències de la Guàrdia Urbana de Lleida en el marc de l’operació a nivell de tot l’Estat i en què també es van fer entrades a Mollet del Vallès i Tiana i es va requerir informació a ajuntaments d’altres localitats del Maresme.

La policia de l’Estat va informar que s’haurien detingut quatre persones a Catalunya en l’operació a nivell estatal per ordre del Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona i la Fiscalia Anticorrupció i en què s’investiga presumptes irregularitats en la contractació d’aplicacions informàtiques instal·lades en els semàfors per gestionar el trànsit en diversos municipis. Dos dels detinguts pertanyen a l’empresa Aplicacions Gespol, un responsable de l’àrea d’Informàtica de l’Ajuntament de Mollet del Vallès i el cap de la Policia Local de Tiana i exregidor de Montgat. En l’operatiu, es van mobilitzar prop de 600 agents per dur a terme registres i requeriments d’informació a diversos municipis espanyols i catalans. A la resta de l’Estat, es van arrestar onze persones més, que passaran a disposició del jutge de Badalona en els pròxims dies juntament amb els quatre detinguts a Catalunya.

FER UN COMENTARI