La Paeria de Lleida vol revisar les irregularitats fetes durant l’exercici de l’any 2015

Juntament amb els grups d'ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida promourà la celebració d'un ple monogràfic extraordinari sobre les irregularitats que assenyala la Sindicatura de Comptes

El president del grup municipal del PDeCAT a la Paeria, Toni Postius, ha dit avui després de la sessió extraordinària de la Comissió de Polítiques de Gestió de Recursos, la Seguretat Pública i l’Organització municipal que s’ha celebrat aquest migidia, que davant les conclusions de l’informe de la Sindicatura de Comptes fetes públiques aquesta setmana en relació amb les despeses i contractacions administratives de l’Ajuntament de Lleida en l’exercici 2015 calia procedir d’ofici a la revisió de tots els expedients que s’hi analitzen, dur a terme totes les modificacions que calguin i assumir, si s’escau, les responsabilitats que se’n derivin. Al mateix temps, el PDeCAT, juntament amb els grups d’ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida promouran la celebració d’un ple monogràfic extraordinari per debatre i acordar mesures concretes en relació a les conclusions de l’informe.

Postius ha assenyalat que “com a conseqüència d’aquest informe el que s’ha de fer és procedir a obrir d’ofici una revisió de tots aquests expedients. Cal saber què és el que ha passat, cal dur a terme aquelles modificacions que s’hagin de fer com a conseqüència d’aquest informe i també cal que s’assumeixin responsabilitats, arribat el cas”. Pel president del grup Demòcrata, “el que no podem fer és mirar cap a un altre costat quan hi ha un informe d’aquestes característiques, molt dur, que posa en evidència que les coses a l’Ajuntament de Lleida no s’estan fent correctament, tal i com fa anys que portem advertint”.

D’altra banda, els grups de l’oposició llevat de PP i Ciutadans, han plantejat la possibilitat de disposar de més temps per debatre sobre aquest informe en comissió i al ple, un extrem que la presidència de la comissió ha rebutjat. En conseqüència, els grups del PDeCAT, ERC-Avancem, Crida per Lleida-CUP i el Comú de Lleida reclamen la celebració d’un ple extraordinari per debatre sobre l’informe de la Sindicatura de Comptes.

Per Postius, les dures conclusions de l’informe de la Sindicatura posen en evidència que és necessari “un canvi a la ciutat de Lleida que posi punt i final a quaranta anys de majories absolutes i que obri una nova etapa de rigor, transparència i de pensar en l’interès general”.