La Crida-CUP solicita al síndic de greuges de Lleida que investigui la violència policial de l’1-O

La formació insta la sindicatura a indagar perquè la Paeria no ha denunciat penalment "les agressions comeses" per la policia espanyola contra lleidatans durant el referèndum

La Crida per Lleida-CUP ha sol·licitat aquest dimarts a la Sindicatura de Greuges de Lleida que investigui el motiu pel qual l’Ajuntament de Lleida, “com a institució que representa i vetlla pel conjunt de ciutadans del municipi”, no ha denunciat per la via penal “les agressions comeses” per la policia de l’Estat contra un centenar de veïns als col·legis electorals de la capital del Segrià durant l’1 d’octubre. La formació posa com a exemple l’Ajuntament d’Alcarràs (Segrià), que la setmana passada van anunciar una demanda contra la subdelegada del govern espanyol, Inma Manso, i els comandaments policials que van ordenar la càrrega al col·legi del municipi -on es van produir una desena de ferits-. La Crida-CUP també demana al síndic municipal que es dirigeixi a les víctimes de les actuacions policials i a la comunitat educativa de Lleida per tal d’avaluar “els efectes físics, psicològics, emocionals i materials que ha patit la ciutat pels fets de l’1-O” i “prengui les mesures adients”.

Cal recordar que els grups municipals de la Crida per Lleida-CUP, PDeCAT, ERC-Avancem i el Comú de Lleida van presentar una moció al darrer Ple instant la Paeria a denunciar per la via penal els responsables de l’operatiu policial. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de l’equip de govern del PSC, PP i C’s.