JxCat guanya les eleccions a la circumscripció de Lleida amb el 32,5 % dels vots i 6 escons

ERC obté 5 diputats, C's 3, i el PSC 1, mentre que la CUP i el PPC es queden sense representació al Parlament

Eufòria a la seu on Junts per Catalunya ha seguit la nit electoral del 21-D
Junts per Catalunya ha guanyat les eleccions a la circumscripció de Lleida amb més de 77.200 vots, el 32,5% del total. Amb el 99’3% escrutat, ERC se situa com a segona força i aconsegueix 5 diputats (el 26,7%), C’s n’obté 3 (16,9%) i el PSC 1 (9,%). La CUP i el PPC es queden sense representació lleidatana al Parlament i ambdós perden el seu escó. L’independentisme continua obtenint una majoria d’11 escons obtinguts per Junts pel Sí el 2015 a Lleida però perd la presència dels anticapitalistes. La participació és la més alta de la història a la circumscripció i supera el 80%, un augment considerable en relació al 73,6% del 2015. La llista encapçalada per Josep Maria Forné, que també va ser el cap de llista el 2015 amb Junts pel Sí, és la que ha aconseguit més vots a Lleida.
JxCat ha aconseguit a la circumscripció de Lleida 6 diputats, 77.695 vots, un 32,49% del total. ERC 5 diputats, 63.852 vots, un 26,7% del total. C’s 3 diputats, 40.608 vots, un 16,9% del total, el PSC 1 diputat, 21.618 vots, un 9% del total. La CUP cap diputat i 12.052 vots, un 5% del total; i el PPC cap diputat 10.839 vots, un 4,5% dels vots.

A excepció de Lleida ciutat, JxCat ha guanyat a les principals capitals de comarca de la circumscripció de Lleida, ho ha fet a Balaguer amb el 30,8% dels vots; a Tàrrega, amb el 37,8% dels vots, a Mollerussa amb el 39,1% dels vots, i a la Seu d’Urgell amb el 28% dels vots. A Lleida ciutat ha estat C’s la força més votada amb 17.722 vots, el 24,5% del total, seguida de JxCat, amb el 23% dels vots i ERC amb el 22,8% dels vots. El PSC que mana a la ciutat a nivell municipal ha quedat la quarta força amb 8.880 vots, el 12,3% del total. El PPC ha obtingut el 6,15% dels vots, CatComú-Podem el 5% i la CUP el 4,4%.

Per contra, a les principals capitals de comarca, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i la Seu d’Urgell, C’s s’ha posicionat com a tercera força seguida en tots els casos pel PSC. A Balaguer el PPC s’ha quedat en cinquena posició i la CUP a la sisena. A Tàrrega la CUP ha quedat per darrera el PSC i CatComú-Podem en sisena posició. A Mollerussa, la CUP també ha quedat darrera del PSC i el PPC després dels anticapitalistes. A la Seu d’Urgell la CUP també ha estat cinquena i el PPC sisena força.

Els diputats de JxCat per Lleida que entraran al Parlament són Josep Maria Fonré, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, Imma Gallardo, l’exportaveu de la Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida, Xavier Quinquillà, la directora de l’IEI i exdirectora del Museu de Lleida, Montse Macià, i la periodista aranesa Anna Geli. Els diputats d’ERC per Lleida seran la consellera d’Agricultura destituïda pel 155, Meritxell Serret, l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, Gemma Espigares, Francesc Viaplana i l’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda, Montserrat Fornells.

Els diputats de C’s per Lleida seran, Jorge Soler i Javier Rivas, que repeteixen del 2015, i s’hi suma David Bertran. El PSC revalida l’escó aconseguit per Òscar Ordeig, de la Seu d’Urgell i primer secretari del partit a Lleida. S’han quedat sense l’escó la cupaire Mireia Boya, que havia exercit com a portaveu de la formació durant la passada legislatura, i la popular Marisa Xandri. L’exdiputada per ICV Sara Vilà es torna a quedar fora del Parlament després de presentar-se per segona vegada consecutiva amb els comuns i Podem.