Junts per Catalunya Lleida aposta per incrementar els recursos materials i formatius a la Guàrdia Urbana

Es reuneix amb el sindicat majoritari del cos i acorda els principals eixos de millora de la policia local, que passa, entre altres, per un canvi organitzatiu dels torns de treball i la promoció interna

0
185

El candidat a paer en cap de Junts per Catalunya Lleida, Toni Postius, i el número quatre de la llista, Joan Ramon Castro, s’han reunit aquest matí amb una representació de l’Associació Sindical Independent Guàrdia Urbana de Lleida (ASIGULL) per compartir les prioritats del programa electoral en matèria de seguretat i per consensuar les principals demandes del cos. En aquest sentit, Postius ha expressat la seva aposta per incrementar els recursos materials i formatius a la Guàrdia Urbana, així com establir un nou sistema d’organització dels torns que pugui facilitar passar a un model de policia de proximitat.

Postius considera la millora de la seguretat com “una de les prioritats” del seu programa electoral i s’ha compromès a “incrementar la dotació material a la policia local, tant pel que fa a vestuari, renovació del parc de vehicles, o introducció de material tecnològic, com PDA per millorar l’efectivitat en els tràmits de denúncia i la traçabilitat de les sancions”. Un altre dels capítols centrals en què Junts per Catalunya Lleida aposta per incrementar la dotació de recursos és en la formació. Joan Ramon Castro creu que “la formació és fonamental per potenciar la qualitat del servei que presta la Guàrdia Urbana” i proposa que les especialitats en formació específica administrativa, de trànsit o altres s’imparteixi des de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Un dels aspectes en que Postius vol canviar el model de policia local és en convertir-la en una policia de proximitat, que tingui més presència al carrer. Per satisfer aquest objectiu i, al mateix temps, facilitar la conciliació familiatl de tots els agents, es planteja introduir un sistema de torns de treball rotatoris en lloc dels quadrants actuals, molt més rígids, Des de Junts per Catalunya Lleida també es vol fomentar la promoció interna, tant horitzontal (entre diferents feines de la mateixa categoria) com vertical (ascensos per mèrits).

Pel que fa al vestuari, es considera que cal millorar la uniformitat dels agents de trànsit, així com la incorporació d’intercomunicadors als cascs que no obliguin a fer servir les mans mentre s’està conduint. Per la resta d’agents, es planteja l’opció d’atorgar una quantitat de punts anuals a cada agent perquè pugui intercanviar-los per aquelles peces que necessiti en cada moment segons el seu ús.

Postius i Castro han compartit aquestes propostes i han consensuat diverses línies d’actuació amb els representants d’ASIGULL, el sindicat principal dins de la Guàrdia Urbana de Lleida, que agrupa prop del 80% dels agents del cos.

FER UN COMENTARI