ERC lamenta l’ambivalència de Ros sobre el 155

Els republicans critiquen que la Paeria no aposti per l’alliberament dels presos polítics catalans ni per la fi de la repressió sobre Catalunya i la seva ciutadania.

El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria ha lamentat que no hagi prosperat la moció que han presentat conjuntament amb la resta dels partits de l’oposició (PDecat Crida-Cup i Comú) i en la qual es demana l’alliberament dels presos polítics catalans i la fi de l’aplicació de l’article 155 sobre Catalunya. Els republicans acusen a Ros de defensar la repressió sobre Catalunya i li pregunten si respectarà el resultat del 21 de desembre en el cas que tornin a guanyar les forces independentistes.

Carles Vega, president del grup municipal, recorda que Àngel Ros ha arribat a culpabilitzar al Govern de Catalunya dels empresonaments i de l’aplicació del 155, ha compartit pancarta i punts de vista amb Sociedad Civil Catalana, i vota contínuament al costat de C’s i PP contra mocions a favor de la democràcia, o de l’eliminació del franquisme als carrers de la ciutat, o de millorar la qualitat de vida de la gent de Lleida. “El bloc del 155, alineat. Tan alineat que vostè, sr. Ros, està governant a la Paeria de facto amb C’s i PP. Es retroalimenten, fan canvi de cromos. Col·laboren estretament. Hi té tot el dret. Però no intenti fer veure que no. No intenti distreure ni confondre a la ciutadania”, apunta Vega.

Finalment el regidor li ha preguntat a l’alcalde si acceptaran els resultats de les eleccions del 21D si hi ha una majoria a favor de la República catalana o continuaran permetent la violència i la repressió per imposar la seua voluntat a la població catalana.“Permetran que es guanyi per la força allà on no hagin guanyat per les urnes o acataran els resultats si guanya una majoria independentista?”

Moció Plataforma Lleida Social

Els republicans han donat suport a la moció presentada per Lleida Social la qual demana a la Paeria que contribueixi a la difusió i implementació de la Llei de Renda Garantida. Segons Vega, “Aquesta llei és important, perquè es tracta d’un canvi de paradigma en les polítiques de protecció social i la lluita contra la pobresa. No és un ajut assistencial que depèn dels serveis socials, sinó que es tracta com un ajut per a la reocupació dels treballadors”.

Moció Associació d’Agitació Cultural de Ponent

Nuria Marín, regidora republicana, també ha defensat la moció en suport a l’escola pública catalana. Segons Marín “La immersió lingüística i el poder cohesionador és un dels arguments més potents en la defensa de l’escola catalana ja que ha donat com a resultat una societat plenament bilingüe, i no entenc els esforços d’alguns partits obstinats a fer-nos creure que existeix adoctrinament independentista a les nostres escoles. Com a professora m’ofèn que companys de professió i de vocació ho defensin”, lamenta Marín.

Els republicans també han votat a favor de la Moció presentada pel PDeCAT en defensa de l’art de la Franja i la presentada pel Comú de Lleida de suport a l’ajuntament de Madrid.