ERC exigeix que s’apartin de responsabilitats polítiques les persones investigades a la Diputació de Lleida

Demana l'actual govern que prengui les mesures oportunes davant el suposat cas de corrupció que va acabar amb detenció i posterior dimissió de Joan Reñé

El grup d’ERC a la Diputació de Lleida ha exigit que s’apartin de responsabilitats polítiques les persones que estan sota investigació judicial a la corporació municipalista. En aquest sentit, els republicans reclamen a l’actual govern que prenguin les mesures oportunes davant el ‘cas Boreas’ de suposada corrupció que esquitxa l’ens i que va comportar la detenció i posterior dimissió de Joan Reñé, a la presidència des de 2015. El portaveu de grup Jaume Gilabert ha lamentat que 15 dies després de la presa de possessió de la nova presidenta, Rosa Maria Perelló, encara no s’hagi pronunciat sobre les persones involucrades en aquest suposat cas de corrupció, ”el pitjor que pateix actualment el món de la política a Catalunya”.
Gilabert ha remarcat que no només parlen de l’expresident Reñé, sinó també de directius, càrrecs de confiança i funcionaris públics de la Diputació que ”formen part de la instrucció que s’ha convertit en el major desprestigi en que s’ha vist involucrada la institució”. En aquest sentit, el portaveu republicà s’ha mostrat ferm en defensar que ”per dignitat i coherència, cal passar pàgina i combatre la corrupció per tal de fer net”.

Gilabert ha insistit que ERC considera ”imprescindible que s’aparti de tota responsabilitat política aquelles persones que estan investigades judicialment en la suposada xarxa de corrupció política i de finançament il·legal de CiU o el PDeCAT”. A banda de Reñé, el passat 2 d’octubre també es va detenir la seva mà dreta, Marlen Minguell, i el cap de Vies i Serveis de la casa, Enrique Regaño, a més a més d’una vintena de persones vinculades a empreses privades i altres estaments públics com Carreteres de la Generalitat.