ERC encapçala al Segrià les àrees de Benestar i Família; Joventut; Cultura i Esports i Promoció Econòmica i Turisme

Les principals prioritats dels republicans al Consell Comarcal seran les de vetllar per uns serveis socials de qualitat, orientar i formar als més joves a fi de què disposin visibilitat i estabilitat dins la societat i potenciar el sector econòmic del territori

0
372
Imatge del ple a l'Ajuntament del Segrià. Foto: Cedida.

Esquerra liderarà les àrees de de Benestar i Família; Joventut; Cultura i Esports i Promoció Econòmica i Turisme al Consell Comarcal del Segrià. Així s’ha aprovat aquest matí al Ple de Cartipàs de la institució, per 23 vots a favor (ERC i Junts), 8 abstencions (Ciudadanos i PSC) i un vot en contra (Comúns). D’aquesta manera, Junts per Catalunya encapçalarà les àrees d’Ensenyament;  Medi Ambient, Territori i Sostenibilitat; Règim Interior, Hisenda i Economia.

Toni Bosch, regidor republicà de Rosselló i Vicepresident 1r, considera que s’inaugura una nova etapa a l’ens supramunicipal, en la qual Esquerra té una molt bona oportunitat per introduir noves i fortes polítiques d’esquerres, especialment en les seves àrees de gestió. “Ha arribat el moment de fer polítiques valentes, especialment en l’àrea que jo lidero, la de Benestar i Família. Hem de vetllar per oferir als nostres ajuntaments i tota la ciutadania uns serveis socials de qualitat, que totes les famílies disposin dels recursos necessaris per poder tirar endavant i tenir una vida digna, l’accés a l’habitatge i als subministres és un dret que tothom ha de tenir garantit, i vetllarem per a que així sigui”, diu Bosch.

Pel que fa a promoció econòmica i turisme, el republicà ha afirmat que hi ha molta feina a fer, tot i que cada cop més el territori va prenent consciència de les seves característiques úniques, les quals han de generar noves polítiques capaces de potenciar-lo econòmica i turísticament. “Tenim un territori únic, que genera uns productes de primeríssima qualitat, acompanyat d’un paisatge excel·lent, però el primer pas que hem de dur a terme si el volem potenciar, és creure’ns-ho. Des del Consell promourem polítiques que ajudin als nostres pobles a rendibilitzar el seu paisatge i la seva economia, a fi de situar a la nostra comarca com a referent dins del mapa territorial de Catalunya”.

Com a novetat, en aquest Ple de Cartipàs també s’ha aprovat la incorporació de dues àrees més que fins al moment no hi eren per elles mateixes, Promoció Econòmica; i Cultura i Joventut, ja que l’equip de govern considera que són departaments prou importants com perquè tinguin representació per ells mateixos. També s’ha eliminat una Vicepresidència, passant de tres a dues.

FER UN COMENTARI