El PSC acusa el govern de la Diputació de Lleida de “vulnerar drets” a l’oposició

Larrosa critica que "es convoquin comissions de forma paral·lela" i "opacitat en la informació"

El portaveu del PSC, Fèlix Larrosa, amb el diputat socialista, Agustí Jimenez, i el portaveu d'Unitat d'Aran, Amador Marqués, el 17 de febrer del 2020. ACN

El grup del PSC a la Diputació de Lleida ha acusat aquest dilluns el govern de la institució “vulnerar sistemàticament els drets dels grups més petits” i ja ha anunciat que presentarà una queixa formal en la pròxima junta de portaveus. El portaveu socialista Fèlix Larrosa ha explicat que “es convoquen diferents comissions en paral·lel, dificultant que alguns diputats no puguin assistir a totes les reunions per coincidència”. A més, ha assegurat que no es facilita “tota la informació necessària” a l’oposició. Segons Larrosa, aquesta “manca de transparència s’ha posat de manifest a les diferents comissions, començant per la de Finances en què presenten un pressupost que ja en el seu capítol primer demostra opacitat”.
Larrosa ha lamentat que des del govern “ni expliquen ni detallen el pla de govern pels pròxims anys, i el mateix passa amb el deute de la corporació”.

En el cas de la comissió d’Acció Territorial, el grup del PSC ha demanat la retirada del conveni per al nou equipament d’Inefc a la Seu d’Urgell “per diferències amb el document aprovat al ple de la capital de l’Alt Urgell”. Larrosa ha explicat que “el conveni aprovat a la Seu d’Urgell estableix que la Diputació de Lleida aporti 4 milions d’euros per al nou equipament de formació universitària, mentre que el document que vol aprovar la diputació no estableix imports i ho lliga a un altre conveni”.

D’altra banda, el PSC ha denunciat “l’opacitat” de l’equip de govern, després de la presentació aquest dilluns del Pla d’acció de Turisme. Larrosa ha qüestionat que el govern presenti “un augment considerable del pressupost sense la transparència necessària en la tramesa d’informació”.

A la comissió de Recursos Humans, el grup del PSC ha criticat que “tot i haver-ho demanat reiteradament”, el govern de la Diputació “no ha especificat els llocs de treball que es convocaran” ni tampoc “les variacions econòmiques de directius i càrrecs eventuals corresponents a l’exercici 2019-2020”.

Finalment, Fèlix Larrosa ha avançat que dijous, el grup del PSC exposarà les esmenes que la formació presentarà al pressupost, així com una moció en relació amb el despoblament que pateix el món rural.