El projecte de Torre Salses ha rebut un total de 654 al·legacions

Postius destaca que "el procès es troba en un punt bastant tècnic" i que "des del punt de vista jurídic l'Ajuntament no hi pot fer res"

Toni Postius i Elena Ferré durant la roda de premsa.

Aquest matí el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i la regidora de Participació i Lluita contra la corrupció, Elena Ferré, han comparegut en roda de premsa per tal de valorar les 654 al·legacions que la ciutadania de Lleida ha presentat en referència al projecte urbanístic de Torre Salses.

De les 654 al·legacions presentades, 643, han estat presentades per persones físiques, 8, per empreses i 3 per entitats de la ciutat. Pel que fa a la tipologia dels fonaments, la majoria són de caràcter tècnic, amb un total de 319, seguit de 242 de caràcter valoratiu i 93 de caràcter jurídic.

Postius, ha volgut destacar que “donat el punt en què es troba aquest expedient, l’Ajuntament no té capacitat jurídica per aturar el projecte”, en canvi, ha afegit que “sí que es podrà aturar si les al·legacions o informes pertinents ho diguin”. També ha volgut destacar que “encara que estigui molt avançat no exclou que tècnicament i jurídicament siguem molt contundents a l’hora d’analitzar aquestes al·legacions, i que si s’hi ha alguna que té raó, procedirà, però això seran els tècnics els qui ho hauran de decidir.

D’altra banda, Postius ha recordat que també hi ha pendent una modificació puntual del plantejament general que afecta el vial Víctor Torres. Una modificació que està aprovada, però que compta amb un procés contenciós-administratiu obert. A més a més, també estan pendents de tramitar les llicències urbanístiques i comercials.

Ferré, per la seva banda, ha valorat “positivament” que hi hagi hagut tantes al·legacions i que la ciutadania s’involucri en el dia a dia de la ciutat o en decisions tan importants com aquesta. També ha manifestat la voluntat de “donar la resposta pertinent d’una manera formal a totes les al·legacions siguin del tipus que siguin”.

El procés continuarà en els mesos vinents i es preveu que sigui força llarg, tal com ha afirmat Postius. De moment, només s’acaba d’iniciar una part, que Postius ha anomenat com a “bastant tècnica”.