El president del PDeCAT Toni Postius vol abanderar les “ganes de canvi” percebudes a Lleida

Es presentarà a les primàries que convocarà el partit per elegir el cap de llista a les municipals del 2019

El president del grup del PDeCAT a la Paeria, Toni Postius, ha confirmat que vol tornar a disputar l’alcaldia de Lleida al socialista Àngel Ros a les municipals del 2019. Postius es presentarà a les primàries per elegir el cap de llista que es convocaran en els pròxims mesos, un cop el PDeCAT hagi aprovat el reglament que les ha de regir.

De moment no hi ha ningú més que hagi manifestat la seva intenció presentar-se com a alcaldable de la capital del Segrià pel partit independentista. Postius ho ha confirmat després d’anunciar oficialment les seves intencions a través d’un article d’opinió publicat aquest dissabte a la premsa local. Ho ha fet com a reacció al fet que Ros ja va revelar la setmana passada que pensa repetir com a cap de llista del PSC i optar a un cinquè mandat.

Segons Postius, està disposat a abanderar les “ganes de canvi” que es perceben a la ciutat de Lleida després de “gairebé quaranta anys de governs del PSC”.

Al text, el president del grup del PDeCAT a la Paeria assegura que a Lleida hi ha ganes “d’abandonar la vella política en què tot s’hi val per mantenir el poder. D’enterrar l’etapa del tripartit PSC-Cs-PP que combat el dret a decidir i retrocedeix en l’ús de la llengua catalana” i defensa que calen “polítics disposats a servir l’interès general”.

Toni Postius és regidor a la Paeria des del 2011 i ja va ser el candidat del seu partit a les municipals del 2015 després de guanyar les primàries a Bea Obis i Alexis Guallar. Té 32 anys i és enginyer informàtic de formació. Aquesta legislatura també és diputat al Congrés per Lleida.