El ple de la Paeria aprova la congelació de tots els impostos i taxes municipals pel 2019

La mesura ha tirat endavant amb 13 vots a favor, 9 en contra i 4 abstencions i suposarà el setè any consecutiu sense pujada de tributs municipals

El ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat avui el projecte d’Ordenances Fiscals per l’any 2019, que mantindrà congelats tots els impostos i taxes a la ciutat, consolidant la rebaixa de la pressió fiscal dels últims anys. Serà doncs el setè any consecutiu sense pujada dels tributs municipals, política que es suma a la reducció de l’Impost de Béns Immobles d’un 3%, aplicada entre 2017 i 2018, i la rebaixa dels valors cadastrals de gairebé un 40% de 2015 a 2018, i que queden consolidades, ha destacat la primera tinent d’alcalde i portaveu municipal, Montse Mínguez.

L’expedient ha tirat endavant amb 13 vots a favor (PSC, Ciutadans i la regidora no adscrita, Rosa Maria Salmerón), 9 en contra (CiU, ERC-Avancem i Crida per Lleida) i 4 abstencions (PP i Comú de Lleida). Mínguez ha destacat que gràcies a aquesta política d’ingressos Lleida lidera rànquings de dotació d’escoles bressol, equipaments públics i serveis socials. A més, ha afegit que la Paeria incorpora bonificacions i ajudes socials, que l’any passat van arribar al milió i mig d’euros, per tal de fer més socials els impostos i les taxes municipals i protegir a les famílies més vulnerables. Ha posat com a exemple la bonificació implantada per mitigar els efectes de la pujada cadastral en construccions de l’Horta, que arriba a rebaixar el cost de l’IBI rústic fins a un 80% pels pagesos que així ho sol·licitin.

La Paeria ofereix també la possibilitat de demanar un Pla Personalitzat de Pagaments. Es tracta d’una mesura posada en marxa l’any fiscal 2017 que permet unificar els rebuts i fer-hi front en un màxim de 10 vegades. Les persones interessades a gaudir d’aquest avantatge poden demanar-ho encara fins a l’1 de desembre.