El Govern preveu enllestir en dos o tres mesos la nova proposta de Rodalies de Lleida

Imatge de la reunió de la plataforma de la línia Lleida-Manresa, celebrada a la Diputació de Lleida el 18 de febrer del 2020. ACN.

La Plataforma de la línia Lleida-Manresa s’ha reunit avui avui per analitzar i reclamar les millores en infrestructures i mobilitat al territori lleidatà. Els assitents a la reunió han coincidit en la voluntat de dotar Lleida d’una major connectivitat amb la millora de les freqüències i del servei.

La plataforma està formada per Ajuntaments de municipis de la província, la delegació del Govern de la Generalitat, la Diputació, els Consells Comarcals, sindicats, cambres de comerç i, avui s’han incorporat la Subdelegació del Govern Espanyol i el Isidre Gavín, secretari d’Infraestructures i Mobilitat.

Isidre Gavín ha anunciat que el Govern preveu enllestir en dos o tres mesos la nova proposta de Rodalies de Lleida. Es basarà en la complementarietat del tren i del bus i platejarà una millora de freqüències en els corredors on es consideri necessari com en el cas del Lleida-Cervera. Així mateix, es farà un estudi sobre la necessitat d’aparcaments dissuasius propers a les estacions. Gavín també ha anunciat l’acord amb Renfe per posar en marxa pròximament el bitllet combinat d’Alta Velocitat amb Rodalies a Lleida. D’altra banda, ha explicat que FGC està redactant el projecte constructiu per habilitar un baixador al polígon industrial el Segre de Lleida, a la línia ferroviària Lleida-la Pobla.

Gavín ha anunciat que, paral·lelament, també es treballarà per aconseguir el traspàs que ja fa temps porten demanant i ha catalogat com a “fake” el traspàs de fa 10 anys, per això reclamaran un traspàs sota conveni que inclogui un conveni que estableixi les inversions i aportacions de l’Estat.

El subdelegat del Govern Espanyol, José Crespín, ha negat que l’Estat sigui el culpable de l’actual estat de Rodalies, argumentant que “a l’Estat li correspon la gestió de les vies i a la Generalitat li corresponen els trens i la gestió de les freqüències”.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha celebrat els avenços que s’han produït en el marc de la reunió de la Plataforma Lleida-Manresa, manifestant que “existeixen rodalies amb servei de bus”, però afegint que “en una situació d’emergència climàtica com l’actual el que s’ha de primar són les rodalies de tren”.

La reunió de la Plataforma ha tingut una durada d’una hora i s’ha celebrat a la sala polivalent de la Diputació de Lleida per voluntat del president de la Diputació.