El comú de Lleida presenta les seves propostes en cultura i esports

Sergi Talamonte: "És important que les subvencions que s'atorguen a les organitzacions esportives, es facin amb criteris de transparència i de competitivitat"

Sergi Talamonte & Alfred Sesma | foto: Marc Camón

Aquest matí al barri de Cap Pont, els representants del Comú de Lleida, Sergi Talamonte i Alfred Sesma, han fet una roda de premsa, per explicar les seves propostes en matèria d’esports i cultura.

Alfred Sesma ha dit que la política cultural que proposa el comú es basa en tres eixos: La no intromissió de l’ajuntament en la definició dels continguts culturals, la seguretat i el rigor en la gestió dels recursos econòmics, per tal que siguin els mateixos agents culturals de la ciutat qui hi tinguin accés directe; I per últim volen un vertader lideratge des de la regidoria de cultura, en els grans debats que s’han de dur a terme en aquesta ciutat sobre convivència, comunitat, democràcia, etc.

Per la seva banda, Sergi Talamonte, ha manifestat que volen utilitzar l’esport com a eina inclusiva en persones joves, grans o en risc d’exclusió social. Ha assegurat que implantaran la figura d’un dinamitzador esportiu a cada barri. “És important que les subvencions que s’atorguen a les organitzacions esportives, es facin amb criteris de transparència i de competitivitat” ha afirmat el candidat del Comú. També ha dit que revisaran el pla estratègic d’esport i que cal promoure’l com eina de benestar i salut. Finalment ha lamentat que l’ajuntament estigui, segons ell, externalitzant els temes referents a l’esport sense una implicació clara i directa.