La Crida vol que s’investigui l’actuació del cap de gabinet d’Alcaldia al Museu de Lleida

ERC també demana el cessament de José Crespín. L'acusen "d'enfrontar-se" a les persones que s'havien concentrat dimecres a les portes de l'equipament per protestar "contra la posició política" d'Àngel Ros

La Crida per Lleida-CUP ha registrat una petició a la Comissió de Salvaguarda de la Paeria per tal que s’investigui l’actuació del cap de gabinet d’Alcaldia, José Crespín, dimecres passat a les portes del Museu de Lleida durant la protesta dels Comitès de Defensa de la República (CDR), en el marc de la inauguració de l’exposició ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’. “En cas que es demostrin les agressions contra una persona concentrada, enregistrades en vídeo, la formació exigeix que se’l reprovi per excedir-se de les seves funcions”, sostenen des de la formació anticapitalista. Per la seva banda, el grup municipal d’ERC-Avancem ha anat enllà i ha fet arribat una carta en què demana a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, el cessament “immediat” de Crespín pel que els republicans consideren “una actuació impròpia d’una persona que desenvolupa aquest càrrec i que va més enllà de les seves funcions”.
Cupaires i republicans fan referència a l’actuació que es pot veure en un vídeo difós a través de les xarxes socials del cap de gabinet d’Alcadia, José Crespín, en la sortida de l’acte d’inauguració que es va dur dimecres a terme al Museu de Lleida de l’exposició ‘Presos polítics en l’Espanya contemporània’ de Santiago Sierra.

Segons ambdues formacions, a la sortida de l’acte “hi havia un bon nombre de persones concentrades per mostrar el seu rebuig a la posició política de l’alcalde” Àngel Ros. “Agents de la Guàrdia Urbana van obrir pas a l’alcalde per entrar el cotxe, evitant la confrontació i prevenint que hi hagués aldarulls” però, enmig d’aquestes actuacions, “va aparèixer el cap de gabinet d’Alcaldia, José Crespín que es va enfrontar als concentrats, va arrancar pancartes i fins i tot va agredir a algunes persones concentrades”, segons denuncien ERC-Avancem i la Crida-CUP.

Des d’ERC-Avancem han fet arribar una carta a Àngel Ros en què la formació considera “del tot inacceptable” l’actuació de José Crespín i demana a l’alcalde de Lleida el cessament “immediat” el cap de gabinet d’Alcadia. Des de la Crida-CUP sostenen que “el cap de gabinet és un servidor de la funció pública, sota les ordres directes de l’alcalde, Àngel Ros”. “En cap cas té la funció de seguretat o d’ordre públic” i, “tal com demostren les imatges, el senyor Crespín va agredir a ciutadans legítimament concentrats al museu de Lleida”, afirmen els anticapitalistes.