El Comú de Lleida acusa Ros i Ribes d’inventar-se 7’7 milions d’euros en ingressos per al PCiTAL

Des de l’agrupació afirmen que el propi interventor municipal fa palès que dues partides, de 3,87 milions de transferències provinents l'Estat i de la Generalitat, destinades a cobrir el pressupost del PCiTAL no disposen de documentació que les acrediti

El grup municipal del Comú de Lleida recrimina a l’alcalde Àngel Ros i a la regidora de Ciutadans Ángeles Ribes “l’incompliment de la llei en referència a 7’7 milions d’ingressos per al PCiTAL no acreditats”. Expliquen que l’interventor municipal ha fet constar que el pressupost del Parc Tecnològic de Gardeny del 2016 es va aprovar amb un romanent de tresoreria negatiu d’uns 7.755.000 euros. Davant aquest fet, l’oposició va demanar un informe de legalitat al Secretari amb caràcter urgent, recollint el mínim de 1/3 de membres de la corporació necessaris per trametre aquesta sol·licitud. En aquest informe, que data del 16 d’octubre, es conclou que l’ajuntament “podria procedir a instar o requerir a l’òrgan competent del consorci a que doni solució”.

El regidor del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, explica que el dia següent a la data d’aquest informe, el dia 17 d’octubre, es presenta en una comissió d’economia extraordinària uns nous pressupostos del PCiTAL, en els quals “el PSC i Cs es treuen de la màniga 7’7 milions d’euros en concepte d’altres transferències corrents”. Afirma que quan l’interventor municipal realitza un altre informe en base als nous pressupostos, aquest dictamina que els nous ingressos no disposen de documents que els acreditin i que “Ros i Ribes se’ls van inventar d’un dia per l’altre per tapar un forat a la tresoreria”. D’aquesta manera, el regidor del Comú considera que, tant l’equip govern com els grups de Cs i PP, “pretenen tapar una barbaritat amb una altra encara més grossa”.

Altrament, Talamonte ha remarcat que porten anys exigint explicacions en referència als pressupostos del PCiTAL i que, enguany, ampliaran aquestes reclamacions sol·licitant un informe al secretari general on expressi el seu parer sobre la legalitat del pressupost i “sobre quina repercussió té en els regidors que voten a favor d’un pressupost municipal que no compleix la llei”. Finalment, la competència d’atendre i valorar aquesta reclamació feta per el Comú de Lleida recau en la comissió d’economia de l’Ajuntament de Lleida.