Ada Colau: “Cal prioritzar la inversió social tot i les dificultats que plantegen el govern del PP i el Tribunal Constitucional”

La cap de llista per Lleida de Catalunya en Comú Podem, Sara Vilà, afirma que el bloqueig de l’actual situació política ha estat provocat “tant per l’aplicació de l’article 155 com per la DUI” i que no pactaran amb ningú que no renunciï a ambdues vies

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, lamenta que a dia d’avui vivim una situació “trista i difícil, amb persones a la presó, amb un bloqueig institucional i el parlament dividit en dues meitats”. Defensa Catalunya com a “exemple de cohesió social, amb objectius comuns”, entre els quals, diu, “estan els de millorar i augmentar l’autogovern i exercir la seva sobirania a través d’un referèndum”. La portaveu ha remarcat la importància de garantir els serveis públics bàsics, “enlloc de retallar-los i privatitzar-los”, i de la lluita contra la corrupció a les administracions mitjançant l’aplicació de polítiques de transparència.

Colau també ha valorat la tasca que realitzada en els últims anys a l’Ajuntament de Barcelona, afirmant que “tenint les prioritats clares i amb voluntat política, les inversions socials es poden mantenir”. Explica que aquesta no és una tasca fàcil, ja que “tenim en contra un govern del PP que està mostrant la seva imatge més dura, arrogant, prepotent i autoritària”. La portaveu de Barcelona en Comú exemplifica aquestes traves apuntant a l’actual ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, el qual “li té especial mania al municipalisme i ha intentat controlar les nostres finances”. Finalment, sentència que cal prioritzar els serveis públics i l’agenda social, diu, “tot i les dificultats que plantegen el govern del PP i el Tribunal Constitucional”.

D’altra banda, la cap de llista de Catalunya en Comú Podem per Lleida, Sara Vilà, considera “atípiques” les eleccions del proper 21 de desembre “perquè encara hi tenim gent a la presó i ens agradaria que no hi fossin”. La portaveu explica que pretenen desbloquejar l’actual situació política que es viu a Catalunya, “provocada tant per l’aplicació de l’article 155 com per la DUI”. En aquest sentit, Vilà sentència que “qui vulgui pactar amb nosaltres haurà de renunciar al 155 i a la unilateralitat”.

Altrament, explica que la demarcació de Lleida es troba un punt per sobre de la mitjana de Catalunya en nombre de persones en risc d’exclusió social. Ha increpat als grups del PDeCAT i d’ERC, els quals, diu, “desconeixem què han fet en matèria d’habitatge i en altres polítiques que han de fer front a les desigualtats socials que es pateix arreu del territori”. D’altra banda, Vilà també critica els grups que formen govern a la Paeria, el PSC i Ciutadans, tot afirmant que la inversió social feta per l’Ajuntament de Lleida “ha caigut un 36% l’últim any”.