Absolt l’exinterventor de la Diputació de Lleida per un delicte de revelació de secrets

La sentència tampoc considera provat que s'hagi causat cap dany al servei públic ni a tercers

0
420
El jutjat penal número 1 de Lleida ha absolt a l’exinterventor de la Diputació de Lleida, Jaume Mateu d’un delicte de d’alteració documental fraudulenta i d’infidelitat en la custòdia de documents per haver filtrat informació a la premsa. El tribunal tampoc considera provat que s’hagi causat cap dany al servei públic ni a tercers. L’advocat de Mateu, Pau Simarro, ha destacat que tots els pronunciaments de la sentència són favorables la seu client d’una forma molt ”contundent”.
El mateix lletrat ja va al·legar que Mateu va ser cessat del seu càrrec a la Diputació de Lleida per no aprovar despeses de presidència ”injustificables” com ara un sopar de 1.50 euros en un restaurant a Barcelona o 4.000 dòlars d’un viatge a Califòrnia. La Diputació el va acusar de revelar documents com la factura d’aquest restaurant a un mitjà de comunicació i que aquests van ser publicats a l’abril de 2014.

Mateu, que va ser interventor de la corporació durant tretze anys (del 2000 fins al 2013), va considerar que no s’acreditava l’interès públic d’aquest sopar que es va produir dos dies abans de les eleccions al Parlament. Mateu tampoc va aprovar els 4.000 dòlars en un viatge oficial del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, a Califòrnia perquè els imports, segons Simarro, no quadraven i a més estaven justificats de manera incorrecta. Per Simarro, el problema és que “Reñé s’afarta (de les negatives de Mateu) i el cessa”.

Paral·lelament, dilluns que ve 5 de març tindrà lloc el judici contra dos alts càrrecs de la Diputació de Lleida acusats d’assetjament laboral a dos funcionaris de l’ens provincial.

FER UN COMENTARI