L’Obert, una eina integradora i de cohesió social del Centre Històric de Lleida

La tinent d’alcalde Montse Pifarré fa un balanç positiu de la 12a edició que ha incorporat a través de la festa i per primera vegada diverses entitats que reflecteixen la multiculturalitat social del barri

La tinent d’alcalde i regidora del Centre Històric, Montse Pifarré, ha qualificat l’Obert com a una eina integradora i de cohesió social del barri, a l’hora de fer balanç de la 12a edició que s’ha clos aquest vespre amb les actuacions de Mudo Kon Voz i Asori a la pista de la Panera. Pifarré ha explicat que enguany, per primera vegada, “s’ha aconseguit implicar en l’organització dels actes a diverses entitats que reflecteixen la multiculturalitat del barri”.

La regidora del Centre Històric ha destacat que enguany també s’havia aconseguit sumar les col·laboracions de noves entitats i associacions, a més de les formades per col·lectius de ciutadans migrants, però ha fet esment especialment a aquestes, perquè fan palès la realitat social d’un barri on conviuen diverses poblacions.

Una de les valoracions positives que fa Montse Pifarré en fer balanç de l’Obert és haver integrat les festes majors de Jaume I i l’Ereta dins la programació de l’Obert. “Enguany s’ha fet motivat perquè les restriccions sanitàries van impossibilitar la celebració en les dates tradicionals. Però la incorporació de les mateixes dins l’Obert és un element a tenir en compte en el futur, perquè reforçaria aquests llaços integradors”, ha dit.

Montse Pifarré ha explicat els “imputs” positius que ha despertat la celebració de l’Obert entre la gent, “que ens ha transmès una voluntat i desig de fer festa, de sortir al carrer, ja que molts donaven per perdut l’Obert”.

En aquest sentit, la tinent d’alcalde ha adreçat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania en transmetre la voluntat d’anar més enllà de l’Obert, reactivant el barri no només concentrant les activitats en un cap de setmana. “Des de les regidories del Centre Històric i de Participació, treballem per a reactivar la zona, planificant una programació anual d’activitats, de format més petit, però que estaran distribuïts durant tot l’any en diversos espais”, ha clos Montse Pifarré.

A més de la regidora del Centre Històric, han assistit als acte programats avui a l’Obert la tinent d’alcalde Jordina Freixanet, la regidora Marta Gispert i el regidor Ignasi Amor.