Lleida licitarà el projecte del càmping de Les Basses abans de l’estiu
El futur càmping de Les Basses d’Alpicat tindrà un recinte de 6,5 hectàrees amb unes 200 parcel·les.de 200 m²
ACN / Tradicionalment el dia de la Mona era un dels dies de l'any amb més afluència al parc de les Basses
Després d’anys d’abandó, l’Ajuntament de Lleida accelera la recuperació de l’històric parc de les Basses, un ampli recinte de 21 hectàrees que va viure una època daurada a la segona meitat del segle XX i que va ser un referent, fins i tot a escala internacional.
Responsables de la Federació catalana i lleidatana de càmpings es van reunir aquesta setmana amb la primera tinenta d’alcalde i regidora d’Agenda Urbana a Lleida, Begoña Iglesias, per tal de recollir els seus suggeriments i aportacions de cara a la licitació de la gestió del futur càmping del parc de les Basses, que es vol iniciar abans de l’estiu.
Paeria / Trobada amb el sector del càmping per Les Basses
Concretament, el president de la Federació Catalana de Càmpings, Miquel Gotanegra, i la presidenta de la Federació de Càmpings de Lleida, Cel Feliu.
Els representants del sector plantegen la convivència de presentar el càmping de Les Basses com la porta d’entrada a la Catalunya interior per al turista procedent del centre d’Europa, que busca aquest tipus d’instal·lacions, i que ompli el buit que hi ha entre el Pirineu i la costa.
Per aconseguir-ho, proposen un equipament de gran qualitat que sigui referent al territori, amb parcel·les de més de 200 m², i que doni un gran pes a la sostenibilitat en la gestió de l’energia i de l’aigua, i pel paisatgisme amb un ampli recinte de 6,5 hectàrees al parc.
També van plantejar la possibilitat d’instal·lar un punt d’informació turística del territori i van destacar que les bones comunicacions que té el parc de LesBasses són un dels punts a favor.
Iglesias va destacar que es tindran molt en compte aquests suggeriments en la redacció dels plecs de condicions d’aquest espai, que comptarà amb una superfície d’unes sis hectàrees i mitja, on s’hi encabiran unes 200 parcel·les.
Ara es constituirà un comitè d’experts, del qual en formarà la Federació Catalana, que aglutina el 87% de places de càmpings a Catalunya, i altres operadors, per a conèixer de primera mà les propostes del sector per tal de fixar uns plecs de condicions que siguin atractius per a les empreses que vulguin optar al contracte.
També es preveu fer una visita tècnica a un càmping europeu de les característiques plantejades perquè serveixi com a referència.
Antecedents Les Basses d’Alpicat
Les Basses d’Alpicat, l’any 1964
Durant el mes de febrer de 2023, amb l’antic govern encapçalat per Miquel Pueyo, es va presentar la renaturalització de Les Basses d’Alpicat amb la incorporació de més de 100 nous arbres i dues basses naturalitzades, i que permetria recuperar aquest espai per a la ciutadania.
Els treballs, finançats pels fons Next Generation, encara no s’han dut a terme per problemes logístics i de govern. L’import estimat de les actuacions per renaturalitzar i adequar el Parc de les Basses, té un pressupost de 602.365,43 € (preu amb IVA).
Ara, caldrà veure com avança un projecte que fa molts anys que està desert i sense concretar.
L’any 1958, a Alpicat (a sis quilòmetres al nord-oest de Lleida) s’inaugurava el parc anomenat, oficialment, Balsas de Alpicat, i, popularment, les Basses d’Alpicat.
Aquell complex, format per dues piscines de 8.400 m2 cada una, i una tercera de 2.000 m2 —totalment envoltades per un gran espai d’arbres i gespa— es va convertir en la gran atracció de la societat lleidatana de les dècades dels 50, del 60, dels 70 i de principis dels 80 del segle passat; i escriurien una de les pàgines més rellevants de la història social contemporània de la ciutat i del seu territori. Les Basses, freqüentades per usuaris de tota la plana de Lleida, serien batejades popularment com:“la platja de Lleida”.
CCMA / La gran piscina familiar de les Basses d’Alpicat estava envoltada per unes casetes vestuari molt característiques