FOTO: D.H. / La tinenta d'alcalde Cristina Morón ha presentat avui el projecte “Un mes sense el meu cotxe”
L’Ajuntament de Lleida ha presentat avui el projecte “Un mes sense el meu cotxe” en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, una iniciativa que pretén demostrar que hi ha mitjans de transport alternatius al vehicle privat més ràpids, menys contaminants i més saludables. Aquesta és una prova pionera en terres catalanes seguint l’exemple de la ciutat de Payerne, a Suïssa.
Així ho ha explicat avui la tinenta d’alcalde Cristina Morón, en un acte de presentació que ha tingut lloc a peu de carrer a la rambla de Ferran de Lleida, davant del Museu Morera.
“Estem dins de la setmana de la mobilitat sostenible i des de l’Ajuntament de Lleida estem presentant una sèrie d’iniciatives que donen compliment també als objectius del Pla d’Actuació Municipal en matèria de mobilitat i de sostenibilitat”, ha afirmat la tercera tinenta d’alcalde i regidora de Seguretat, Mobilitat i Civisme.
Des d’avui i fins al 20 d’octubre s’obre el termini per aquelles persones interessades a participar en aquest projecte i que han d’inscriure’s a través del formulari habilitat. També es pot fer la sol·licitud a través d’un codi QR que es pot trobar a la web de l’Ajuntament.
D’entre totes les inscripcions, es triaran 10 persones que durant un mes utilitzaran mitjans de transport alternatius al vehicle privat: a peu, transport públic urbà i bicicleta elèctrica (inclou accessoris com casc i cadenat). A aquestes persones, se’ls donarà un kit amb una motxilla, polsera, comptapasses i una ampolla d’aigua, així com facilitats per poder fer-ho, utilitzant diferents rutes que hi ha a Lleida per poder desplaçar-se.
Cristina Morón ha explicat que, a banda de caminant, també es pot completar aquests 30 dies utilitzant una bicicleta, que facilitarà l’Ajuntament, i altres amb transport urbà, amb autobús, on se’ls hi donarà un abonament mensual per utilitzar l’autobús de manera gratuïta.
Els requisits per poder participar en aquest projecte són: ser major d’edat i resident a la ciutat de Lleida, disposar de carnet de conduir i justificar que s’utilitza el vehicle privat com a mitjà de transport habitual i saber anar en bicicleta.
Aquestes persones voluntàries del projecte, a més, rebran un assessorament i suport per part dels tècnics municipals o informació de les rutes que poden utilitzar amb els diferents transports. També tindran un grup de WhatsApp per anar compartint les experiències.
La iniciativa sorgeix després de l’experiència realitzada a la ciutat de Payerne, a la regió Suïssa de la Broye, una zona situada entre Berna i Lausana. L’experiència en aquesta prova pilot va ser molt satisfactòria, donant a conèixer altres mitjans de transport alternatius al cotxe.
Per garantir l’èxit i tenir resultats a iniciatives com aquesta, Morón posa de relleu que “tenim molts reptes per endavant com el desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible i la implantació de les Zones de Baixes Emissions i això ens interpel·la a millorar l’accessibilitat de la ciutat -amb propostes com el plànol Metrominut-, a fer una reordenació i replantejament de la xarxa d’autobusos de la ciutat i, també, promoure la convivència dels diferents mitjans de transport (rutes a peu, bici, autobús i vehicle privat)”.
El comú d'Encamp té la intenció de començar a fer reunions després de Setmana Santa amb els joves i la…
El Vaticà ha confirmat que el papa Francesc ha mort per un ictus cerebral i un “col·lapse cardiovascular irreversible”. L'acta…
Una baralla per la targeta de l'autobús ha deixat dos germans apunyalats i un tercer, autor de les ferides, detingut…
La mort del papa Francesc ha dut la Generalitat de Catalunya a decretar tres jornades de dol oficial els dies…
Un nen de 7 anys ha mort presumptament enverinat amb un ou de xocolata de Pasqua per l'exparella del seu…
Encamp ha celebrat la Diada de Sant Romà de les Bons amb un reguitzell de diferents activitats al llarg d'aquest…
Esta web utiliza cookies.