Lleida celebra la Setmana d’Europa del 9 al 16 de maig

La Paeria programa una sèrie d’activitats a través del centre Europe Direct Lleida

L’Ajuntament de Lleida, a través del centre Europe Direct Lleida, celebra la Setmana d’Europa 2021 amb un programa d’activitats, tant pròpies com d’altres institucions europees a Catalunya, que es duran a terme del 9 al 16 de maig, i que es podran seguir en línia i a les xarxes socials.

Així mateix, demà diumenge, la façana de l’edifici de la Paeria i els ponts de la ciutat s’il·luminaran durant la nit de color blau amb motiu del Dia d’Europa.

Les activitats incloses durant la Setmana d’Europa 2021 són les següents:

El dia 9 de maig, a les 12 h, es retransmetrà en directe al canal de Youtube del Parlament Europeu a Barcelona (www.youtube.com/parlamenteuropeu) el “Diàleg sobre el futur d’Europa: el paper de la cultura”, organitzat per les representacions de les institucions europees a Barcelona, el consolat general de Portugal i l’Institut Camões, amb els escriptors Lana Bastašić i José Luis Peixoto moderat per la periodista i traductora Pilar del Río.

El dia 12, a les 18 h, tindrà lloc el concert del Dia d’Europa del Consell Català del Moviment Europeu, a càrrec de Lina_Raül Refree, que es retransmetrà en directe des del canal de Youtube de la Comissió Europea (www.youtube.com/comissioeuropea)

El 13 de maig, entre les 11 h i les 14.30 h, l’institut Lladonosa de Lleida, Escola Ambaixadora del Parlament Europeu, durà a terme una gimcana sobre la Unió Europea al barri de Pardinyes, organitzada amb la col·laboració de l’Europe Direct Lleida. Els alumnes 1r d’ESO passaran per 27 punts repartits al barri de Pardinyes responent preguntes i proves sobre la UE i els seus països. Hi participaran un total de 215 alumnes del centre, de 1r i 3r d’ESO.

D’altra banda, del 12 al 16 de maig, es podrà visualitzar un curtmetratge cada dia de la campanya “EUandME” de la Comissió Europea, fets per directors de cinema europeus i que promouen els valors europeus i els beneficis que suposa formar part de la UE. Els curts que es compartiran a les xarxes socials de l’Europe Direct Lleida són:

– «Debut», dirigit per Dalibor Matanić

– «The Loner», dirigit per Tomasz Konecki

– «The Living Hostel», dirigit per Matthias Hoene

– «Party Animal», dirigit per Yorgos Zoís

– «Oona and the bear», dirigit per Zaida Bergroth

Finalment, del 14 al 21 de maig, es podran mesurar els coneixements bàsics de la UE i respondre a quin futur d’Europa volem participant en el joc interactiu de l’Europe Direct Lleida “Què saps i què vols de la Unió Europea”, que estarà accessible a la pàgina web Europe Direct Lleida.

El Dia d’Europa recorda que fa 71 anys es va proclamar la Declaració Schuman, considerada l’inici de l’actual Unió Europea. Aquell dia, Robert Schuman va pronunciar la declaració en què proposava la creació d’una Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer (CECA). La CECA va ser la primera d’una sèrie d’institucions supranacionals que es convertirien en el que avui és la Unió Europea.

Web ED Lleida: http://europedirect.paeria.cat/