Mercat de Ronda-Fleming, a Lleida
La regidora de Promoció Econòmica de la Ciutat de Lleida, Pilar Bosch, juntament amb el director adjunt de Promoció Econòmica, Miguel Luis Lapeña, han presentat aquest matí el nou model comercial per al Mercat de Ronda-Fleming que comportarà una reforma integral de l’edifici d’aquest mercat, la posterior explotació comercial que vol transformar el mercat en “un mercat que passi del mercat del segle XX a un mercat del segle XXI” i amb la proposta d’un model mixt de col·laboració publicoprivada.
Un procés que serà llarg, ja que primer s’haurà de portar el projecte a la comissió informativa d’aquest divendres, que és on es comunicarà quin serà el projecte, i després passarà a la següent comissió abans d’anar a l’aprovació al ple de novembre. A partir de llavors les empreses tindran sis mesos per presentar una proposta i, una vegada adjudicat, l’oferta guanyadora tindrà 6 mesos més per acabar el projecte executiu perquès les obres puguin començar l’abril de 2026, amb la previsió que durin aproximadament un any.
La regidora Pilar Bosch ha explicat que durant aquest matí han fet una visita als només cinc paradistes que hi ha actualment en aquest mercat de Ronda-Fleming, construït l’any 1985 i que al 2011 es van fer diverses reformes per millorar la façana exterior. L’any 2018 es va fer un estudi per reimpulsar un nou model de futur de mercat, però sempre amb una davallada comercial de l’actual edifici. És per això que des de l’abril l’Ajuntament de Lleida va començar a treballar sobre una consulta pública que es va fer sobre la concessió d’aquest mercat on el resultat d’aquestes aportacions van ser variades.
“Va sorgir la conveniència que el mercat fos una gestió directa municipal, però mixta, sigui públic o privada, que apostés sempre per posar un valor al producte de proximitat de quilòmetre zero, i específicament del producte de l’Horta de Lleida. Posar en rellevància la qualitat de l’oferta global dels productes i que hi hagués una convivència del model amb degustació. També es demanava que hi hagués espais per demostracions de cuina en viu, espais infantils de trobada, espectacles artístics d’artistes locals, espais de terrassa per als clients i també un espai comunitari de sensibilització educacional i d’oci familiar per promoure la conscienciació en matèria de sostenibilitat, alimentació saludable i de la cultura local”, ha explicat la regidora.
En aquest sentit, el nou model que es planteja és un model de nou mercat que ha de ser un espai on el comerç i la gastronomia s’interrelacionin i convergeixin per generar un lloc “viu, atractiu i dinàmica, que no només generi experiències de compra noves sinó que també posi de relleu la producció pròpia de les Terres de Lleida, una proposta de gestió que és la col·laboració pública-privada”, ha afirmat Bosch.
El nou model mixt publicoprivat preveu una concessió demanial per a un màxim de 30 anys que inclourà la reforma integral de l’edifici i la gestió i explotació d’una superfície de 3.010,88 m², i la reserva de 300 m² per a la Paeria, destinats en un futur a parades amb productes de qualitat i de km0.
Bosch ha dit que actualment hi ha cinc paradistes al mercat de Ronda-Fleming i que “se’ls farà un acompanyament per ajudar-los a buscar nous espais mentre duri la reforma i agilitzar els tràmits i permisos”. El mateix passa amb el Mercat de Balàfia, on actualment només hi ha una paradista i Pilar Bosch ha agraït la seva tasca.
Pel que fa a la distribució de la superfície, la planta -1 serà pels magatzems i zones d’aparcament i la planta 0, la que s’explotarà, tindrà 1.484 m2. Miguel Luís Lapeña, director executiu de Promoció de la Ciutat, ha detallat que aquest espai haurà de ser “amable, comunitari i compartit” que ha d’incloure una aula gastronòmica amb divulgació de productes de l’Horta i jornades gastronòmiques. A més, ha concretat que un dels aspectes que més tindran en compte a l’hora de valorar les propostes dels licitadors serà la part arquitectònica.
En la valoració de propostes també tindran una importància considerable la implantació de sistemes d’economia verda i que fomentin la sostenibilitat (com la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, la reducció d’envasos, etc), solucions tecnològiques per a la clientela (Wifi, pantalles digitals informatives, sistemes de compra amb dispositius mòbils, App, etc) i serveis a demanda (sistemes de click&collect, consigna de compra, etc).
Es preveu que el plec de condicions s’aprovi en el ple de novembre i que el nou Mercat Municipal de Ronda-Fleming pugui ser una realitat en un any i mig amb els següents terminis:
La Xarxa SET d'Europa contra la Turistització ha anunciat aquest divendres mobilitzacions coordinades el 15 de juny contra el "monocultiu…
Sònia Hernández, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, va ser ahir a la tarda a Vilafranca del Penedès…
La Zona de Baixes Emissions de Reus s’implantarà de manera efectiva l’1 de desembre de 2025, data a partir de la…
L'actual entrenador del Manchester City donava la notícia el passat novembre de 2024 de la seva renovació amb el club…
La Guàrdia Civil ha confirmat la troballa del cos sense vida d’un home jove a la cinta transportadora de residus…
El Tribunal Superior de Justícia de Navarra ha confirmat la rebaixa d'un any de presó a dos dels cinc membres…
Esta web utiliza cookies.