L’Ajuntament de Lleida formalitza amb CaixaBank el refinançament de 42 MEUR de deute de l’EMU

El crèdit ha de permetre l'amortització dels compromisos financers i mantenir les polítiques socials d'habitatge

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de l'EMU, Sergi Talamonte, amb representants de CaixaBank, el 24 d'abril del 2020. ACN
L’Ajuntament de Lleida ha formalitzat aquest divendres amb CaixaBank el crèdit per refinançar 42 milions d’euros del deute de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU). L’acord ha de possibilitar la reestructuració del deute, facilitant l’amortització dels compromisos adquirits i mantenint les polítiques socials d’habitatge de la Paeria. El refinançament comporta uns interessos més avantatjosos per a l’EMU i un allargament de terminis què redueix substancialment les quotes de crèdits que es pagaven fins ara. D’aquesta manera, es generarà un estalvi global de 3.096.000 euros en interessos, es redueix la càrrega financera anual i, en definitiva, la injecció econòmica de la Paeria a l’empresa municipal.
Pel que fa al total de deute de l’EMU amb entitats financeres, el capital pendent d’amortització és de 49.417.000 euros. La quota anual passa de 6,4 milions a 3,1 per al 2020.

L’alcalde Miquel Pueyo i el president de l’EMU, Sergi Talamonte, han signat aquest migdia davant notari per part de l’Ajuntament de Lleida, mentre que per CaixaBank ho ha fet Joaquim Macià, director de Banca d’Institucions. Des de la Paeria han destacat que l’acord permet donar compliment al Pla de Sanejament Financer aprovat pel Consell d’Administració i per la Junta de l’EMU.