fbpx
Divendres, 23 de febrer de 2024
És notícia

La Zona de Baixes Emissions a Lleida s’efectuarà abans del primer semestre del 2024

Avatar photo

La ciutat de Lleida es prepara per a implantar la Zona de Baixes Emissions, amb obres d’adequació en diversos eixos centrals de la ciutat, carrils bici, col·locació de càmeres i amb els nous parquímetres.

L‘alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha explicat avui que des del departament de Mobilitat s’està treballant en el projecte i l’ordenança reguladora de la futura Zona de Baixes Emissions a la ciutat. Fins ara, ja es poden veure els diferents equipaments tècnics amb les càmeres de control, que s’han finançat amb fons europeos, i el compromís del govern es posar en marxa la Zona de Baixes Emissions abans d’acabar el primer semestre de l’any vinent. Fins llavors, comptarà amb un procés de participació abans de la seva aprovació i d’una campanya de sensibilització per informar la ciutadania dels canvis que s’aplicaran. 

D’altra banda, avui s’ha posat en marxa un nou pas de vianant situat a la cruïlla del carrer Prínce de Viana i l’avinguda Prat de la Riba, per tal de millorar la seguretat viaria i que té com a objectiu prioritzar els vianants de la zona.

L’alcalde, acompanyat de la 3a tinenta d’alcaldia, Cristina Morón, ha afirmat que “els veïns ens demanen des de fa molts i molts anys que l’avinguda pugui tenir continuïtat. És una operació senzilla però no deixa de tenir la seva complexitat, perquè ha d’anar coordinada amb el sistema semafòric, que anirem corregint, sobretot pel que fa al temps de pas dels vehicles que baixen des de la plaça Europa. És una millora des del punt de vista de la seguretat viària, perquè per aquí creuava moltíssima gent de totes les generacions”.

El nou pas a la cruïlla de Príncep de Viana amb Prat de la Riba permetrà que els vianants que baixen per aquesta avinguda puguin tenir continuïtat cap a la zona de Barris Nord i Pardinyes sense haver de desviar-se al carrer Sant Ruf per poder creuar amb seguretat, i se suma a altres passos nous habilitats a Príncep de Viana recentment.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’enllesteix un mural pel 30è aniversari dels Tirallongues de Manresa

Notícia següent

Enclar vegetarà les places per convertir-les en indrets on viure

Notícies relacionades