La pel·lícula ‘Alcarràs’ rodada a Lleida aspirarà a l’Os d’Or a la Berlinale

Ha provocat una gran ovació del públic i també bones crítiques dels professionals en projectar-se a la secció oficial del festival

El Festival de Berlín, conegut com a Berlinale, té representació catalana. La pel·lícula  Alcarràs de Carla Simón participa en el festival i va provocar una gran ovació del públic i també bones crítiques dels professionals presents en ser projectar-se en la secció oficial (Competition). Avui, el film aspirarà avui a l’Os d’Or del festival.

La seva estrena als cines espanyols està prevista per la primavera d’aquest any. Cal destacar que el repartiment de la pel·lícula és molt important, ja que està format per actors no professionals de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, que el fet que “la realitat del camp lleidatà tingui presència en un esdeveniment mundial com la Berlinale ja és un premi”. També va desitjar “molta sort” a Carla Simón i les productores d’Alcarràs “i a tant de talent conjurat per explicar la transformació del camp lleidatà”.

El procés de càsting va durar més d’un any i hi han participat moltes persones de la zona de Lleida. Entre els personatges principals hi ha Jordi Pujol Dolcet, Anna Otín, Xenia Roset, Albert Bosch, Ainet Jounou, Josep Abad, Montse Oró, Carles Cabós i Berta Pipó.

A més d’Alcarràs, una altra pel·lícula catalana participarà en el certamen i es tracta de Un año, una noche de Isaki Lacuesta. Una coproducció francesa que compta amb suport de l’ICEC, inspirat en el llibre escrit per un supervivent dels atemptats de la sala Bataclan l’any 2015. Amb guió d’Isa Campo, Isaki Lacuesta i Fran Araújo, el film el protagonitza un repartiment internacional encapçalat per Nahuel Pérez, Noémi Merlant, Quim Gutiérrez i Alba Guilera.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que va afirmar que Alcarràs Un año, una noche “són dos grans exemples de la qualitat del cine català”.