La façana de La Panera projectarà un mapping amb comiats dels ciutadans a éssers estimats

La projecció nocturna també es podrà seguir aquest dilluns a través d’instagram

La façana del Centre d’Art Contemporani La Panera servirà aquest dilluns, 15 de juny, de pantalla per projectar el ‘mapping’ que s’ha elaborat per clausurar el projecte ‘Acomiadem-nos’, del creador i dissenyador gràfic lleidatà Enric Costafreda, conegut artísticament com Titilamel.

L’autor, que ha abordat en el seu projecte artístic les conseqüències doloroses que ha comportat el coronavirus, partint d’una experiència personal: el dol per la mort d’un ésser estimat i la impossibilitat d’acompanyar-lo en l’últim adéu, ha volgut complementar la seva creació convidant els ciutadans a enviar missatges electrònics a La Panera amb reflexions, dibuixos, poemes, lletres de cançons i cartes. Titilamel ha incorporat aquest material a la seva creació, que aquests darrers dies s’han pogut contemplar en un autobús urbà, opis i cartells distribuïts per la ciutat.

El resultat final es podrà contemplar en la projecció nocturna sobre la façana de la Panera, la qual també s’emetrà a les xarxes, a través del perfil d’instagram del centre d’art: @lapaneralleida.

Aquesta intervenció artística servirà d’aperitiu de la reobertura del centre d’art, que a partir del dimarts permetrà les visites a les exposicions en curs programades:

‘Alex Reynolds. Safe safe safe the pulse of the house beat softly’, a cura d’Anna Manubens

‘Sergio Prego. Ona’, a cura de Julia Morandeira

‘941444 (bielbooks)’, a cura d’Anna Roigé. Centre de documentació

‘Democracia. Damunt d’aquest caos construiré la meva casa’, a l’Espai miniPanera

I la nova exposició en línia:

‘Entre les pàgines s’escorre el temps’, a cura de Pedro Torres

Arxiu Javenila

Per altra banda, també demà, 15 de juny, i de forma virtual, està prevista una jornada de treball virtual titulada ‘Match #4 (online)’, dins del Llençament Arxiu Javelina, on comissaris i artistes es trobaran per mostrar els seus treballs. En aquesta ocasió, els comissaris convidats són Bea Escudero i Francesco Giaveri, i els artistes participants: Carles Llonch, Pol Merchán, Paula Artés, Sandra March, Bàrbara Sánchez i Joan Pallé.

La jornada de treballs es desenvoluparà d’11 a 14 h per Skype (Presentació de treballs en privat). Retorns i trobada per Instagram Live @laPaneraLleida de 18.30 a 19.30 h.