Ignasi Amor serà el nou regidor d’Esports de Lleida

Ja ho era de Joventut i Festes i ara ampliarà la seva cartera de competències

Ignasi Amor al capdavant de la regidoria de Joventut, Festes i Tradicions. Foto: Roger Blazquez

L’exregidor d’Esports de la Paeria, Sergio González, no ha renunciat a l’acta de regidor, segons ha comunicat el grup del qual fins ara formava part, JxCat, a la Comissió de Seguiment del Pacte d’Entesa. Per aquest motiu, l’alcalde Miquel Pueyo ha nomenat Ignasi Amor com a nou titular de la regidoria d’Esports i suma així noves funcions a la cartera de Joventut i Festes de la qual ja era responsable des de l’inici de mandat. González va ser cessat la setmana passada arran de les irregularitats en tres contractes per obres de manteniment a equipaments esportius de la ciutat. Pueyo ha remarcat que la “Paeria ha de ser vidre” en tots els processos contractuals per adjudicar obres.

Pueyo ha assenyalat que l’autorització de despesa de la partida de manteniment d’edificis continuarà a mans del Paer en cap i que el responsable del barri del Secà de Sant Pere, que fins ara era González, serà la tinent d’alcalde Jordina Freixanet, que fins ara s’ocupava del barri de Balàfia.

L’alcalde ha recordat que les “incidències administratives” afecten a 3 actuacions de 20. Totes són corresponents a la partida de manteniment d’edificis exclusivament esportius, malgrat són validades per la regidoria d’Urbanisme, que està liderada pel primer tinent d’alcalde, Toni Postius, de JxCat. En relació a si es prendran més mesures sobre la suposada responsabilitat d’Urbanisme en les irregularitats, Pueyo ha respost que “la responsabilitat arriba fins on arriba” i que el procés “està tancat”.

En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que va prendre la decisió de crear un registre d’empreses per “reforçar” la igualtat d’oportunitats per accedir a la contractació pública ja que totes han de tenir la certesa que “són iguals davant l’assignació de contractes”. A més, ha afegit que ha designat a les regidores Elena Ferre i Jordina Freixanet l’encàrrec d’elaborar un codi ètic i també es crearà una comissió amb tots els grups polítics per definir-lo per tal de “filar més prim”. Segons Pueyo, es tracta de fomentar un comportament exemplar i amb una màxima transparència.