Categories: Lleida

“Fins que Salut no va aparèixer en algunes empreses de la fruita la prevenció contra la Covid-19 era baixa”

La plataforma Fruita Dolça amb Justícia Social ha denunciat en declaracions al diari La Ciutat de Lleida les condicions que viuen els treballadors i treballadores de la campanya en el dia a dia en algunes empreses del sector de la fruita. Segons han apuntat en aquest mitjà, fins que Salut no va aparèixer a fer els controls pertinents, moltes només garantien una o dues mascaretes quirúrgiques a la setmana, que tenint en compte que una mascareta d’aquest tipus el màxim de temps que la pots utilitzar, segons recomanen els professionals, són unes vuit hores, en només una jornada laboral d’una persona que treballa a la fruita ja les sobrepassa.

Fonts properes a aquest diari i que han treballat dins del sector asseguren que la situació ha millorat en els últims dies, després que s’extremessin els controls, però han confirmat el problema amb les mascaretes que hi havia hagut anteriorment. Inclús han afegit que “segons qui era i quins contactes tenia li tocava una mascareta o una altra”, afegint que “clar que algunes de les feines sí que ho requerien perquè treballaves més a prop a una altra persona”. Pel que fa també a prevenció, han comentat que en algunes empreses es va optar per posar personal que vigilés si es portava la mascareta.

Les mateixes fonts han apuntat que en algunes empreses també s’han trobat que s’han detectat casos positius i no s’ha fet un seguiment als contactes que no havien presentat símptomes. També, que gent que n’havia presentat i estava pendent de la prova PCR havia anat a treballar igualment. Pel que fa a aquest aspecte, la persona que ha treballat en una empresa ha corroborat aquest fet i, a més, també ha comentat la falta d’informació amb relació a com actuar a l’haver donat positiu, sobretot a l’hora de dur a terme el confinament a casa. I finalment, ha denunciat la poca rapidesa que Salut tenia a l’hora de comunicar positius per trucada i detectar els contactes, defensant que segurament anaven saturats.

Des de la plataforma també denuncien el fet que aquest any a causa de la Covid-19 hagin disminuït les places en els albergs. Altrament, aquell contractant que oferia un lloc per allotjar-se que és de la seva propietat també ha disminuït en nombre de places disponibles. A més, també es van trobar que, sense ser il·legal perquè el govern ho va permetre, amb el fet que moltes treballadores es desplaçaven en un mateix vehicle per anar a treballar.

Segons la mateixa plataforma, durant aquest any també s’ha contemplat que la contractació s’ha fet més a través de les ETTs, les quals apunten que “no fiscalitzen tant el compliment de drets i que en el tema de l’habitatge no en fan cap seguiment”.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

L’R1 tornarà a funcionar amb normalitat demà, però la xarxa de Rodalies continuarà patint afectacions

La línia R1 de Rodalies tornarà a funcionar amb normalitat fins a l'Hospitalet a partir…

11 minuts fa

Mont-roig del Camp aprova el Pressupost Municipal 2024

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha aprovat aquest dilluns 13  de maig…

20 minuts fa

La Fira Trapezi de Reus tanca l’edició d’enguany amb uns 40.000 espectadors

Unes 40.000 persones han passat per la 28a edició de la Fira Internacional de Circ…

37 minuts fa

Reparar l’avaria a Rodalies costarà 15 MEUR i 2 mesos per restablir la normalitat

 Reparar l'avaria pel robatori de coure que va tenir lloc ahir diumenge a Rodalies, en…

50 minuts fa

Èxit de participació en les Fires i Festes de l’Ascensió de Granollers

Les 72es Fires i Festes de l’Ascensió han estat un èxit de participació i han…

1 hora fa

Pal Arinsal posa a la venda les entrades per als Campionats del Món UCI de BTT

Pal Arinsal rebrà per segona vegada uns Campionats del Món de BTT, l’esdeveniment més important…

1 hora fa

Esta web utiliza cookies.