FOTO: D.H. / Manifestants de Secundària a Lleida en la vaga convocada avui per la "incertesa" de les PAU
“Si no hi ha solució, hi haurà revolució!”. Amb aquest lema ha arrencat avui la manifestació encapçalada pel Sindicat d’Estudiats per mobilitzar l’alumnat de Batxillerat, FP i secundària a Lleida perquè secundin la vaga, convocada a nivell estatal, davant la falta d’informació sobre com seran les noves proves d’accés a la universitat (PAU). El sindicat ha convocat manifestacions a les 12h davant dels seus instituts amb manifestacions a Barcelona (plaça Sant Jaume), Tarragona (plaça de la Font) i Lleida (UdL Campus Cappont).
La manifestació a Lleida s’ha iniciat a les 12.00 hores al campus de Cappont de la Universitat de Lleida amb una concentració d’uns 250 estudiants que s’han dirigit amb diferents pancartes i crits fins a la plaça Sant Joan i que ha comportat talls de trànsit per part de la Guàrdia Urbana a l’avinguda Estudi General i a l’avinguda de Madrid.
Els estudiants de secundària a Lleida han assistit a la manifestació convocada amb cartells com “El nostre futur no és un joc”; “SELE SENSE GUIÓ, ESTUDIS SENSE RAÓ”; “No podeu canviar les normes quan ja ha començat la partida”; “O ens diuen que fem, o les PAU suspendrem”; “Si no hi ha solució, hi haurà revolució”, entre d’altres.
“Estem aquí per reivindicar la nostra selectivitat d’aquest any, estem a ple octubre i encara no sabem ben bé a què ens enfrontem i s’estan fent reunions amb professors sense saber pràcticament res. El fet de no saber com serà la selectivitat ens genera molta incertesa i és molt injust perquè nosaltres portem preparant-nos per la selectivitat des de primer de Batxillerat i ara ho canvien radicalment”, explica la Jana Vidal, estudiant de secundària de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques.
“No és adequat el moment en què estan canviant la selectivitat perquè portem gairebé un mes de curs i fa un any que ens estem preparant per a una nova selectivitat, estem a octubre i encara no sabem com seran els models i alguns professors tampoc saben com encaminar-ho. Exigim canvis al sistema educatiu i ens volem mostrar en desacord amb aquesta mesura”, ha explicat l’Andrea Balcells, estudiant de secundària de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges.
Des de l’Institut de Seròs, la Clàudia Sala ha dit que “no tenim un model PAU clar, però també volem reivindicar una mica que no ens estan tractant seriosament i som el test de prova perquè ho han canviat d’un dia per l’altre sense pautes clares. Estan jugant amb el nostre futur i no és just perquè entrar a la universitat hauria de ser un dret per a tothom i no hauria de ser tan complicat. Volem respostes immediates perquè ja es tracta de la nostra salut mental”.
Una alumna de secundària de Bellcaire d’Urgell, l’Andrea Estradé, ha afirmat que “els canvis de les PAU són injusts i afecten el nostre futur i als nostres estudis. Sentim incertesa, pressió, angoixa i necessitem un canvi a millor. Els canvis no es fan així i no estem contents”, lamentant que la falta d’informació sobre el nou model de les proves impedeix que professorat i estudiants puguin “preparar satisfactòriament” la prova.
L’organització estudiantil critica que el Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports i les conselleries educatives “estan mantenint un silenci intolerables” ja que, en lloc de presentar els canvis i novetats abans d’arrancar el curs, permetent als professors preparar bé els continguts acadèmics, i garantir que els estudiants tinguin facilitats per a preparar aquesta prova, a principis d’octubre encara no saben “res”.
El Departament de Recerca i Universitats s’ha compromès a publicar un model d’examen de cadascuna de les 35 matèries de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) abans que acabi octubre.
La coordinadora de les PAU, Pilar Gómez, ha respost així a les crítiques dels estudiants per no disposar encara dels models amb els canvis de la nova normativa estatal. Gómez ha insistit que el resultat de les PAU depèn d’haver fet “bé” el batxillerat, rebaixant així la importància de si el model és un o altre. Ha afegit que s’està acabant de valorar quant restaran les faltes ortogràfiques però ha dit que en tot cas, a Catalunya, l’alumne en sortirà beneficiat perquè fins ara no hi havia límit a castellà i català i ara pot ser de màxim dos punts.
Ahir l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) va donar a conèixer els guardons Bandera Blava atorgats pel jurat internacional…
Un total de 1.007 escaldencs van votar a favor de recuperar Sant Miquel d'Engolasters com a festiu al calendari parroquial…
Avui s’ha publicat l’anunci de licitació de les obres de construcció d'un tanc o anti-DSU (anti-Desbordaments dels Sistemes Unitaris) al…
Comenceu a fabricar les vostres andròmines casolanes perquè el 12 de juliol, emmarcat dins dels actes de la Festa Major d’estiu,…
El Parlament de Catalunya ha aprovat una bateria de 50 actuacions urgents per millorar l'autopista AP-7. El diputat de Junts,…
Aquest 8 de maig s’ha obert el període de preinscripció a les escoles bressol municipals de Calafell per al curs…
Esta web utiliza cookies.