BarçaKids promourà els valors de l’esport a Lleida entre l’alumnat de primària

Aquest programa es desenvoluparà a l’Escola Magí Morera de Lleida des d’avui i fins al divendres 7 d’abril, amb la col·laboració del projecte Invulnerables de lluita contra la pobresa infantil

L’Escola Magí Morera de Lleida estrena a partir d’avui el programa BarçaKids, una acció itinerant que forma part d’un projecte que té com a objectiu fomentar i consolidar valors a través dels principis pedagògics de l’esport, del joc i de la participació activa i inclusiva. Aquest programa pedagògic, adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys, arriba a Lleida a través del projecte Invulnerables contra la pobresa infantil, on ja hi és present. “Invulnerables” està impulsat per l’Obra Social “la Caixa”, la Fundació Rosa Oriol i la Generalitat, la Fundació FCB i Sor Lucia Caram i que compta també amb la Paeria.

El projecte pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l’esport i del joc i de la participació activa i inclusiva. A més, BarçaKids promou en els infants l’anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generen canvis que els ajuden a créixer personalment i col·lectivament a través de procediments diversos, dinàmics i innovadors, on l’esport és l’eix motivacional.

El programa BarçaKids té dues línies de treball: una presencial i una altra virtual. La presencial ofereix a les escoles treballar els valors a través d’unitats didàctiques. La virtual dóna continuïtat a la presencial amb la creació d’una plataforma virtual, alhora que s’obre a la participació de la comunitat internauta.

A partir d’avui diverses escoles de Lleida tenen previst participar-hi en les activitats pedagògiques: Magí Morera i Galícia, Princep de Viana, Balàfia, Joan XXIII, Sant Josep Calassanç, Pardinyes i Santa Ma. Gardeny.

L’Ajuntament de Lleida participa amb el programa #Invulnerables, que lluita contra la pobresa i l’exclusió social i s’adreça a infants i famílies que viuen en un context de vulnerabilitat. La Generalitat, l’Obra Social ”la Caixa”, la Fundació FC Barcelona i la Fundació Rosa Oriol, que dirigeix Sor Lucia Caram, promouen el programa, que a Lleida es porta a terme al barri de la Mariola.