Així mateix, també es recomana a les empreses que elaborin un pla de contingència per fer front a la covid-19 per minimitzar el contagi del virus entre els treballadors i reforçar la seguretat alimentària a les empreses. En el cas de la seguretat dels treballadors, Quintana indica que algunes de les mesures que s’han d’incloure a aquests protocols són: reforçar controls i formació, modificar la gestió de residus, “ja que ara és més ràpida i amb més freqüència”; modificar els procediments de gestió de crisi i d’emergències, “perquè és una crisi que fins ara no estava contemplada”; i bones pràctiques en la manipulació i higiene, com determinar les EPIs que es porten o si el rentat de mans es fa correctament.
Pel que fa la part alimentària i malgrat l’Organització Mundial de la Salut (OMS) defensa que no hi ha cap evidència que el virus es transmet per mitjà dels aliments o envasos alimentaris, Quintana explica que les mesures de neteja i desinfecció sí poden arribar a afectar els aliments, en cas que no s’apliquin correctament. A tall d’exemple, Quintana ha indicat que si una empresa augmenta les dosis de productes desinfectants, pot ser que els residus químics d’aquests productes quedin a les superfícies i que després vagin a parar als productes alimentaris, si el protocol no s’aplica correctament.
Per altra banda, Quintana ha defensat que no n’hi ha prou amb redactar aquests protocols, sinó que s’han d’implementar i registrar amb els recursos de què disposa cada empresa, per tal de “demostrar que està fent les màximes accions que estan al seu abast”. “Si una empresa ha hagut d’utilitzar mascaretes de roba perquè fins fa poc no en tenia d’homologades, doncs és important que això quedi registrat”, ha posat d’exemple.
“L’important és que l’empresa pugui demostrar que sempre garanteix la seguretat alimentària i que fa els controls de la millor manera possible”, ha indicat.Quintana. Tot i això, també ha parlat del “risc de contagi” que pot suposar fer aquests registres en paper, “ja que els documents passen de la zona de producció a les oficines”, i ha afegit que “com més informatitzats, millor”. En aquest sentit, l’advocada ha explicat que la seva gestoria ha posat a disposició dels seus clients un programa informàtic per fer aquests registres a través del telèfon mòbil, ja que al ser un dispositiu personal “baixa moltíssim el risc de contagis per registrar les accions de l’empresa”.
L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme que gestiona els centres educatius de titularitat municipal de la ciutat, obre el…
Aquesta tarda ha tingut lloc al Teatre Municipal Orfeó Canongí una nova edició de la concessió de distincions de Mèrit…
Un ciclista de nacionalitat britànica i 40 anys ha mort aquest dissabte mentre participava en la popular prova cicloturista Mallorca…
El Cine París de Solsona ha tornat a aixecar la persiana aquest dissabte després que l'any 2020 es veiés obligat…
L'aventurer i presentador de televisió Jesús Calleja ha estat vist passejant pels carrers de Salou, una de les destinacions turístiques…
L'incendi que aquest dissabte ha cremat una gran pila de ferralla en una indústria propera a l'estació de mercaderies de…
Esta web utiliza cookies.