El Reial Aeri Club de Lleida presenta el recuperat avió històric Piper J3 Cub

L’acte ha tingut lloc a les instal·lacions de l’entitat a l’aeroport d’Alguaire i ha comptat amb la participació del Paer en Cap, Miquel Pueyo

El Reial Aeri Club de Lleida ha presentat avui a les seves instal·lacions de l’aeroport d’Alguaire l’avió històric Piper J3 Cub que ha restaurat per tal que disposi de tots els requisits necessaris perquè els socis de l’entitat puguin fer-lo anar pels seus vols.

L’acte ha comptat amb la participació del Paer en Cap, Miquel Pueyo, i també del president de la diputació de Lleida, Joan Talarn, que han acompanyat al president, Josep Maria Niubó, i la resta de responsables de l’aeroclub en aquesta jornada de celebració. També han participat en l’acte el tinent d’alcalde Paco Cerdà i el regidor Ignasi Amor.

El Piper J3 Cub és l’avió més antic del’Estat amb permisos de vol. El club, que disposa de l’aeroplà des de l’any 1949, va decidir apostar per invertir en la seva recuperació l’any 2017. Després d’una estada de tres anys en un taller a Sabadell, han aconseguit portar-lo a l’hangar que l’entitat té a Lleida-Alguaire, llest per enlairar-se, deu anys després de l’últim vol.

El Reial Aeroclub de Lleida és una associació esportiva dedicada a la pràctica i la promoció de les activitats aeronàutiques a les terres de Lleida i disposa d’una Escola de Pilots, a més d’oferir altres activitats esportives i aeronàutiques. Actualment té la seva seu a l’Aeroport de Lleida-Alguaire. Fins a l’any 2015 gestionava, per concessió de la Generalitat de Catalunya, l’Aeròdrom d’Alfés.