El PP de Lleida proposa a la Paeria un pla econòmic i social per donar resposta a la crisi del coronavirus a la ciutat

Planteja ajudes fiscals, accions de promoció econòmica i ajudes socials orientades al benestar de les persones

Pla mitjà del portaveu del PP a l'Ajuntament de Lleida, Xavier Palau, durant el primer ple telemàtic celebrat per la Paeria, el 31 de març del 2020. ACN
El grup del PP a l’Ajuntament de Lleida ha presentat al govern i a la resta de forces municipals un Pla econòmic i social per fer front a la crisi del coronavirus amb 29 propostes per arribar a “acords de ciutat”. El portaveu popular a la Paeria, Xavier Palau, ha explicat que l’objectiu és “treballar des de la unitat, fomentant l’esperit constructiu i la responsabilitat, per arribar a consensos i donar solucions a l’emergència econòmica i social”. Les mesures proposades es divideixen en tres grans eixos: administració pública; fiscalitat, economia i ocupació, i àmbit social. En aquest sentit, els populars plantegen articular ajudes fiscals, accions de promoció econòmica i ajudes socials orientades al benestar de les persones, entre altres.

Palau ha assenyalat que “els reptes de la Lleida del futur dependran, en part, de les mesures que s’adoptin ara” i, per això, considera “important” treballar “amb la immediatesa que la situació requereix”, tenint en compte es tracta d’una situació “d’extrema i urgent necessitat”. Tanmateix, el regidor assegura que el document “està obert perquè se sumin iniciatives que ens permetin donar la millor resposta a les famílies i als sectors productius”.

En aquest sentit, el grup popular ha proposat mesures en tres grans eixos: administració pública; fiscalitat, economia i ocupació, i àmbit social. En l’àmbit de l’administració pública, el PP planteja avançar el pagament a proveïdors, accelerar la gestió i tramitació de la burocràcia administrativa, invertir en la millora d’infraestructures per afavorir la reactivació econòmica i l’ocupació.

Pel que fa a la fiscalitat, economia i ocupació, el grup del PP proposa suspendre la liquidació de tributs municipals, almenys durant els anys 2020 i 2021. Això afectaria “l’IAE, l’IBI, l’impost de circulació a taxistes i transportistes o la taxa d’escombraries i de mercats, entre d’altres, i se’n podrien beneficar “les persones i sectors més afectats”, segons ha explicat Palau.

Finalment, l’eix social fa referència a la coordinació entre la Paeria i les entitats del tercer sector i planteja prestacions socials específiques per aquelles persones que vegin disminuïts els seus ingressos, activar un pla contra la soledat de les persones de la tercera edat i fomentar els programes de voluntariat social i convivència intergeneracional.