El pavelló Onze de Setembre de Lleida deixarà de ser punt de vacunació covid

Salut habilitarà un espai específic a la ciutat per seguir administrant vaccins i no hipotecar l'activitat dels CAP

Un grup de persones fent cua per rebre la vacuna contra la covid-19 al pavelló Onze de Setembre de Lleida. ACN

l Departament de Salut deixarà d’utilitzar l’1 de desembre el pavelló municipal Onze de Setembre de Lleida com a centre de vacunació per la covid-19 i retornarà la gestió de l’equipament a l’Ajuntament de Lleida. Tot i així, Salut habilitarà un espai específic a la ciutat per no hipotecar l’activitat dels centres d’atenció primària (CAP), que també han començat a recuperar la normalitat.

D’altra banda, l’alcalde Miquel Pueyo, ha suspès les reunions del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal), que ha anat analitzant i supervisant els efectes de la covid a Lleida, mentre no hi hagi un canvi substantiu en la situació sanitària. Pueyo també ha demanat revisar el protocol d’ús sobre els aforaments en les dependències municipals.

Davant la remissió de l’impacte de la pandèmia, que ha permès al Procicat rebaixar la situació sanitària de la fase d’emergència a la d’alerta, l’alcalde de Lleida ha decidit també suspendre definitivament les reunions del Cecopal, que durant més d’un any i mig s’han anat convocant periòdicament, llevat que hi hagi un canvi substantiu en la situació sanitària.

Al mateix temps, Pueyo ha encomanat als serveis tècnics revisar els protocols sanitaris que sobre els aforaments i altres restriccions han regit fins ara en les dependències municipals per anar recuperant progressivament una normalitat, que han recuperat altres locals públics, en els quals es permet una ocupació del 100%.