Els forners de Lleida preveuen vendre uns 200.000 tortells de Reis

El gremi reivindica el producte artesanal i denuncia els additius que contenen els tortells industrials que poden arribar a ser fins a 44 de diferents

La previsió de vendes de tortells de Reis que ha fet el Gremi de Forners de Lleida és optimista per aquest any i es preveu que pugui arribar a les 200.000 unitats, una xifra similar a la del 2017. Els forners han notat un augment d’encàrrecs per part dels consumidors. Així mateix, ha reivindicat una vegada més el producte artesanal que ells ofereixen al davant dels tortells industrials que es poden trobar en determinades grans superfícies que asseguren que poden arribar a contenir fins a 44 additius diferents. Aquest dimecres, el Gremi ha realitzat un taller d’elaboració del tradicional tortell amb voluntaris i usuaris del menjador social de la Fundació Jericó. D’aquesta manera, el Gremi ha volgut fer arribar la tradició i aquest producte a persones que per la seva situació social, probablement, no saben ni que existia ni tindrien l’oportunitat de menjar-lo.
La setmana passada, el Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Gremi de Pastisseria de Lleida van voler reivindicar conjuntament el consum de tortells de reis artesans en detriment d’aquells que elabora la gran indústria. Els forners i pastissers van advertir de la ”baixa qualitat” i de ”l’abús” d’additius que conté el tortell industrial en comparació amb els artesans, ”elaborats diàriament i amb matèria prima de qualitat i de proximitat”. I és que en els darrers anys, els tortells industrials han anat guanyant quota de mercat i actualment les seves vendes representen entren del 40% dels tortells de reis que es venen a Catalunya, mentre la resta són elaborats per forns i pastisseries tradicionals.