Un Marraco més ecològic encapçalarà la Cavalcada de Reis a Lleida

La rebuda als Reis d’Orient comptarà amb 14 carrosses, 2,6 tones de caramels, més de 600 participants i es preveu l’assistència d’unes 25.000 persones

0
744
Montse Parra, Fèlix Larrosa i Enric Lamolla davant el Marraco, exposat al Cucalòcum - Foto Miquel de Santiago

El representant de Grup MIBEC, l’empresa encarregada de la renovació del Marraco, Enric Lamolla, explica que han “descarbonitzat” el motor i han instal·lat un sistema GLP (gas liquat del petroli). Aquest permetrà reduir un 20% les emissions de CO2 i fins a un 70% menys l’òxid de nitrogen. Apunta que també s’ha renovat l’estructura amb un pintat general, s’ha plastificat tot el pis de nou i que s’ha modificat la posició del tub d’escapament, el qual ara no apunta a terra, sinó cap a dalt per tal que tots els gasos no s’escampin millor. En definitiva, “es tracta d’un Marraco més ecològic que deixarà de funcionar amb combustible dièsel i ho farà amb gas”, concreta Lamolla.

La tinent d’alcalde i regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, explica que la Cavalcada d’aquest any comptarà amb 14 carrosses, diferents grups musicals, d’animació i de teatre i més de 600 participants que repartiran prop de 2’6 tones de caramels al llarg dels 2’7 quilòmetres de recorregut pels carrers de la ciutat. Ses Majestats arribaran dos quarts de sis de la tarda a l’estació de Lleida-Pirineus i preveuen iniciar el recorregut a les sis per la Rambla de Ferran, creuant pel Pont Vell i passant per Cappont fins arribar a la Paeria. Parra explica també que enguany s’introduirà una novetat respecte la recepció als Reis Mags, la qual no tindrà lloc al carrer davant el consistori, com era habitual, sinó que es trasllada al claustre de la Paeria. Allí mateix, l’alcalde Fèlix Larrosa els farà entrega de les claus de la ciutat per tal que tinguin accés a totes les cases per lliurar els seus regals. La tinent d’alcalde afirma que aquesta modificació permetrà que ”tothom estigui més còmode i els nens puguin entrar amb les famílies a saludar i fer-se fotos amb els Reis”.

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, explica que el procés de transformació del Marraco per fer un motor més eficient i menys contaminant atén a la “Revolució Verda” que s’emprèn des de la Paeria. Altrament, en matèria de seguretat, concreta que una setantena de persones “s’ocuparan de vetllar per la seguretat” durant la cavalcada de Reis, de les quals una cinquantena són agents de la Guàrdia Urbana i la resta membres de Protecció Civil. El paer en cap apunta que aquest dispositiu de seguretat s’ha ampliat tenint en compte que enguany el recorregut s’allarga. Larrosa també ha valorat les crítiques rebudes per part dels sindicats de la Guàrdia Urbana pel fet que s’hagi demanat ”voluntaris” entre el cos per poder ampliar el dispositiu de seguretat. En aquest punt, el paer en cap treu ferro assegurant que es tracta d’un ”mètode” pactat i remunerat. En total, fins a 14 agents més s’incorporen al dispositiu desplegat la tarda del 5 de gener, quan es preveu l’assistència d’unes 25.000 persones a la Cavalcada. D’altra banda, l’alcalde ha remarcat l’”important esforç” dels cossos de seguretat i d’emergències durant les Festes de Nadal que ”no han tingut incidències”.

La presentació de la Cavalcada dels Reis d’Orient de 2018 a Lleida ha tingut lloc al Parc de la infància i la joventut Cucalòcum, a la zona on s’hi exposen les carrosses de Ses Majestats, i ha comptat amb la presència del Camarlenc, el qual recull aquests dies les diverses cartes que nens i nenes han escrits per demanar els seus regals.

FER UN COMENTARI