Nits d’estiu són Nits Q a la ciutat de Lleida

Els voluntaris protagonitzen dues actuacions els propers dissabtes a les discoteques The Hill i Biloba

0
933

L’estiu és temps de terrasses, festes majors i oci en espais a l’aire lliure i, sobretot compartir-ho amb familiars, amistats i coneguts, tot gaudint de les bones temperatures que tenim a la ciutat. Nits Q, en aquest sentit, no s’atura durant l’estiu i té previstes diverses sortides en els macro espais d’oci de la ciutat que estan oberts en els mesos de primavera i estiu.

El programa Nits Q treballa des de fa diversos estius per sensibilitzar a la ciutadania que oci i descans poden conviure, sobretot en aquesta època de l’any, que les nits de festa al carrer s’allarguen i poden generar molèsties a veïns de diferents zones de la ciutat. En aquesta línia es faran les següents accions:

Demà dissabte, 15 de juliol, es muntarà un punt informatiu a The Hill amb voluntaris/es de l’equip Nits Q que facilitaran informació sobre el consum de substàncies, la prevenció de conductes de risc i la utilització del transport públic per poder fer desplaçaments per la ciutat. També, sobre civisme i convivència, sobretot per la gent que retorna a peu cap a la ciutat, per evitar molèsties veïnals i actes incívics en els barris propers.

De cara al pròxim dissabte, 22 de juliol, l’equip Nits Q farà una nova actuació a l’espai Biloba amb la col·locació d’un punt informatiu a l’entrada del recinte i, a banda de promoure una gestió positiva dels plaers (consum i relacions afectives segures), es potenciarà l’ús del transport públic entre els assistents a la festa, donada la distància existent fins a la ciutat i el perill que comporta tornar a peu per la carretera.

En totes les intervencions es repartirà el Kit els plaers amb informació del servei de Salut Jove municipal, targetes de les empreses de taxi, una regleta d’alcoholèmia, informació sobre el Busnit, i informació de l’App Sext@’t i un preservatiu, tot facilitat per l’entitat Antisida de Lleida.

Totes aquestes accions es fan amb col·laboració dels promotors d’aquests espais d’oci nocturn i que estan presents a la Plataforma Participativa Nits Q que vetlla per promoure espais d’oci segurs, saludables, creatius, cívics, inclusius i de qualitat per a tothom.

Les xarxes socials ens ajudaran a donar a conèixer les accions i missatges que es donaran durant els dos caps de setmana següents.

Nits Q Lleida de l’Ajuntament de Lleida és un programa d’intervenció educativa en espais d’oci nocturn amb l’objectiu de crear un espai de diàleg participatiu entre tots els agents implicats en l’oci nocturn de la ciutat per tal d’aconseguir entorns més segurs, atractius, saludables, creatius i de qualitat per a tothom, per tal de millorar l’oci nocturn a Lleida. Es desenvolupa a Lleida des de l’any 2013 impulsat per l’Ajuntament i amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

FER UN COMENTARI