Lucía Marín dirigeix la Jove Orquestra de Ponent al concert “Seguim endavant!”

La formació musical presenta el seu nou projecte de tardor amb un repertori enèrgic i valent

Fotografia de la mezzosoprano Beatriz Lanza

La Jove Orquestra de Ponent ha iniciat aquest vespre la temporada de tardor amb el concert “Seguim Endavant!”, sota la batuta de Lucia Marín, a l’Auditori Municipal Enric Granados. Un recital amb un repertori enèrgic i valent, amb què ha endegat un nou projecte musical.

“La Setena Simfonia” de Beethoven, “En les estepes de l’Àsia Central” d’Alexander Borodin i l'”Amor Brujo” de Manuel de Falla han estat les obres escollides que han interpretat i que repetiran aquest mateix mes en altres dos concerts programats. En la darrera composició musical del repertori, el públic que ha assistit a l’Auditori, han pogut gaudir de la veu de la mezzosoprano Beatriz Lanza, jove promesa en el món del gènere de la Zarzuela.

La Jove Orquestra de Ponent té previst repetir demà aquest concert a l’Auditori de Cervera (7 de la tarda) i el divendres 29 de desembre, a l’església de Mig Aran de Vielha )també a la mateixa hora).

Després de celebrar el cinquè aniversari, la Jove Orquestra de Ponent inicia aquesta temporada una nova etapa, amb canvis en estructura i contingut, però mantenint el seu tarannà jove i dinàmic. Realitzarà un concurs de directors, per elegir qui durà la batuta, i una modificació en les bases de l’orquestra, amb nous repertoris, formats i sobretot, l’entrada de noves generacions de músics, que asseguraran i projectaran la continuïtat del projecte per molts anys més.

De moment, la JOP comptarà amb una doble direcció: dues visions de l’art de l’orquestra, ben diferents, que permetran renovar la sonoritat i projecció del conjunt. D’una banda, durant la tardor serà el torn de la Lucía Marín, jove i enèrgica, mentre que el jove prolífic Antonio Lajara serà la batuta que es farà càrrec de la direcció de cara a la primavera. Ambdós directors convidats optaran a ser seleccionats com a directors titulars de l’orquestra de cara al curs vinent.