Lleida balla per l’estrena de l’exposició de fotografies dedicada a la Diada del Garrotin

La rumba lleidatana ha omplert la Casa dels Gegants de la Regidoria de Cultura per la primera visita a aquesta mostra, que podrà veure's en aquest indret fins al pròxim 6 de gener

La música de garrotin i rumba catalana ha servit per inaugurar aquest dissabte a la Casa dels Gegants de la regidoria de Cultura una mostra fotogràfica sobre els primers sis anys de la Diada de Garrotin de Lleida, amb instantànies del fotògraf lleidatà Xavi Rué. L’estrena de l’exposició, que mostra imatges d’alguns dels artistes participants en les diferents edicions, ha comptat amb la participació de Dolors Pubill, filla d’Enric Pubillo “Lo Parrano”, així com amb anècdotes de les diades i la història del garrotin i de la rumba de Lleida.

L’acte ha estat presidit per la tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, qui ha donat la benvinguda als assistents a l’espai de la Casa dels Gegants, “que per nosaltres és un espai de cultura, on fem exposicions de petites dimensions sempre que tenim l’oportunitat”, i ha assenyalat que la mostra vol ser “un recordatori de la Diada del Garrotin que fem cada any”.

La primera Diada del Garrotin va tenir lloc l’any 2013 i des d’aleshores cada primavera s’organitza aquesta festa a la ciutat, amb l’objectiu de fer un homenatge a aquest ball i composició musical, que té una estreta vinculació a Lleida, i mantenir la germanor entre paios i gitanos que sempre ha caracteritzat aquesta festa.

La mostra està organitzada per Lo Garrotin de Lleida, amb la col·laboració de la Paeria i es podrà veure des de dissabte 24 de novembre fins al diumenge 6 de gener. L’horari de visita és de 10 a 14 h i de 17 a 20 h (els dilluns només al matí) i els caps de setmana i festius d’11 a 13.30 h i també els dissabte de 17 h a 20 h.