L’església aragonesa reclama la resta d’obres de la Franja

El bisbe de Barbastre-Montsó demana que els béns del monestir "tornin al poble d'Aragó i es faci justícia, sense més dilació"

Fotografia de les pintures murals de la Sixena
El bisbe de Barbastre-Montsó, Ángel Pérez Pueyo, ha insistit a reclamar l’entrega a l’Aragó de les més de cent obres d’art provinents de parròquies de la Franja que són el Museu de Lleida un cop es faci el trasllat de les 44 obres del Monestir de Sixena, una operació que confia que s’acabarà portant a terme aquest dilluns tal com ha ordenat el jutjat d’Osca. En un escrit publicat aquest dissabte al portal ‘Iglesia de Aragón’ on parla en nom de totes les diòcesis aragoneses, Pérez Pueyo afirma que “Sixena és un primer pas. Després hauran de venir les 112 peces que pertanyen a les parròquies de l’Aragó oriental que es van portar a territori català i que avui es troben al consorci del Museu de Lleida”. Abans de res el bisbe de Barbastre-Montsó demana que els béns del monestir “tornin al poble d’Aragó i es faci justícia, sense més dilació”.
Ángel Pérez Pueyo afirma que “cal ser prudents” però “seria una gran alegria per a tots que el conflicte suscitat entre el monestir de Sixena i la Generalitat vegi per fi la llum” i ha reiterat “la importància de donar compliment a les resolucions judicials”.

El prelat aragonès ha recordat que fa 20 anys que les parròquies de la Franja esperen l’entrega de les 112 peces que són al Museu de Lleida, en aquest cas amb sentències vaticanes que els donen la raó. De moment, conclou, esperen “amb ardor” que dilluns es faci “la restitució efectiva dels béns religiosos del monestir de Sixena”.