Les catifes del Corpus tornen a guarnir l’Eix Comercial de Lleida

S'han utilitzat prop de 3 tones de material per donar vistositat a les 17 catife

0
436

Els carrers del centre de Lleida s’han tornat a guarnir aquest diumenge per celebrar la Diada de Corpus. Les flors i les serradures de colors han conformat diverses catifes, dibuixant diversos elements festius, naturals i florals, que els lleidatans han pogut veure al llarg de l’Eix Comercial.

El Patronat de les Festes tradicionals del Corpus ha utilitzat prop de 3 tones (1,5 de serradures de colors, farines i altres materials, i una quantitat similar de flors) per donar vistositat a les 17 catifes, que l’organització ha realitzat des de les 6 del matí pel carrer Major.

Al migdia, la regidora Jordina Freixanet, acompanyada del també paer Joan Ramon Castro, ha assistit a la sortida de l’Àliga i el Lleó de Lleida del Palau de la Paeria, en l`únic dia de l’any que ho fan, i han presenciat els seus balls de lluïment.

Freixanet ha manifestat la voluntat d’enteniment i trobada del nou Ajuntament de Lleida amb aquestes manifestacions de cultura popular, alhora que ha felicitat i agraït al Grup Cultural Garrigues, impulsor del patronat de la Festa del Corpus, per la tasca que realitzen els seus voluntaris. “Crearem un espai de trobada, perquè creiem que la cultura popular també ha de ser un motor de canvi i participació, de la qual tothom ha de gaudir”, ha dit.

Durant els parlaments, el president del patronat del Corpus, Enric Figueres, ha anunciat la voluntat de sol·licitar a la Generalitat la declaració de Festa d’Interès Cultural, amb motiu de les noces de plata de la seva recuperació.

Aquesta tarda, està previst que la directora general de Cultura Popular de la Generalitat, M. Àngels Blasco, visiti les catifes de l’Eix Comercial i l’exposició ‘Corpus, més de 200 anys d’història per descobrir’, que ha quedat exposada als Porxos. Al mateix temps, també assistirà als balls de respecte dels elements del seguici, que prèviament hauran recorregut l’Eix, des de la Catedral fins a la plaça Paeria.

FER UN COMENTARI