L’Ajuntament de Lleida anuncia que modificarà el projecte del Museu Morera

L'alcalde confia que es tirin endavant les obres i espera que en els pròxims dies hi hagi moviments

Toni Postius, Miquel Pueyo, Jaume Rutllant i Sergi Talamonte, respectivament. LA CIUTAT

L’Ajuntament de Lleida modificarà el projecte del Museu Morera i hi destinarà 400.000 euros addicionals a la integració de les adoberies. En el projecte inicial ja estava contemplada aquesta ampliació en cas que es trobessin restes arquitectòniques i ara se’n concreta la quantia, segons ha afirmat el tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme, Toni Postius.

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida, ha anunciat que “les obres es poden reprendre en qualsevol moment, si les empreses tenen la voluntat”, a més a més, ha afegit que “hi confia perquè són empreses de la ciutat”. Pueyo també s’ha mostrat confiat que les obres tirin endavant i es pugui complir el termini d’execució que acaba a finals de 2020, argumentant que “sempre és molt millor un bon acord que un llarg i incert procés jurídic”.

Les empreses reclamaven 640.000 euros addicionals perquè al·legaven que hi havia un retard en l’inici de les obres i això contemplava danys i perjudicis però l’alcalde ja ho va descartar. Ara, proposen un augment de 400.000 euros addicionals als 4,6 milions de pressupost inicials per fer front a la incorporació en el projecte de les adoberies i la millora de l’estructura.

Pueyo també ha destacat que en els últims mesos la posició de les empreses que conformen l’UTE i l’Ajuntament s’ha apropat molt. L’alcalde de Lleida insisteix que l’equip de govern ha de defensar els interessos públics i el compliment dels compromisos. Fa uns dies, recorda, va dir que es reservaven l’opció d’anar als tribunals, però és evident, ha afegit, que “la nostra obligació és intentar tirar endavant el projecte negociant i conversant amb qui calgui i crec que és molt millor un bon acord que un llarg i incert provés jurídic”.

El paer en cap també ha aprofitat la compareixença per desmentir “amb total rotunditat” qualsevol insinuació de discrepància dins de l’equip de govern pel que fa a la qüestió del Museu Morera. També ha informat que l’equip de govern i els tècnics porten treballant fa mesos per enllestir el projecte de modificació. En uns 15 dies, segons Pueyo, el projecte serà aprovat a la Junta de Govern de la Paeria i llavors les empreses disposaran de 3 dies per fer al·legacions. Un cop aprovat, es remetrà al departament de Cultura i Pueyo creu que se’n farà una validació “ràpida”.