La Plataforma ‘Sijena Sí’ esperarà fins a l’octubre ”per actuar”

Avatar photo

Consideren que d'aquesta manera evitaran la ''tergiversació de la veritat'' en cas que duguin a terme qualsevol ''acció reivindicativa''

La Plataforma ‘Sijena Sí’ està treballant en noves ”accions” després que la Generalitat va decidir no lliurar les peces d’art del Museu de Lleida davant l’ultimàtum de la jutgessa d’Osca el passat juliol però han decidit que les faran a partir de l’octubre per tal d’evitar la ”manipulació política” davant l’1-O. En un comunicat emès després d’una reunió que va dur a terme l’entitat ahir dimarts a Sariñena, apunten que d’aquesta manera evitaran la ”tergiversació de la veritat” que podria fer la Generalitat ”per als seus propis interessos independentistes” i asseguren que aquesta pràctica ja ha estat duta a terme en altres ocasions per part de l’executiu català. Entre d’altres mesures, la Plataforma també vol crear un ”nou grup d’acció” que es concentraria en la reclamació de les 112 peces d’art de les parròquies de la Franja de Ponent que van ser segregades del Bisbat de Lleida.
La Plataforma ‘Sijena Sí’ també planteja la creació d’un ”nou grup d’acció” que preveu treballar especialment en el ”retorn” dels 112 béns de parròquies de la Franja de Ponent que custodia el Bisbat de Lleida i pel qual també té una sentència en contra que n’ordena el lliurament, però en aquest cas per part dels tribunals eclesiàstics l’any 2005. En aquesta línia, volen organitzar una ”marxa reivindicativa simbòlica” el mes que ve per ajuntar les reivindicacions patrimonials de Sixena, Barbastre, Peralta d’Alcofea i Berbegal.

Així mateix, asseguren que si el Govern no compleix la sentència en els propers mesos i ”persisteix el desacatament”, faran una marxa a peu des del Monestir de Sixena fins al Museu de Lleida amb l’objectiu de convèncer a la societat civil catalana de la ”injustícia” que els suposa aquest fet. Cal destacar que el mes passat, la Plataforma va ser objecte de polèmica quan es va presentar per sorpresa al Museu de Lleida per reclamar les peces d’art.

La Plataforma també té previst denunciar al Consell Internacional de Museus (ICOM) l’incompliment per part del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i el Museu de Lleida del codi d’ètica de l’ICOM que asseguren que prohibeix als seus membres exhibir obres d’art que ”han estat robades, o espoliades, o exportades il·legalment. En aquest sentit, volen exigir que tant les pintures de la Sala Capitular com els objectes que s’exhibeixen a Lleida sobre els quals rauen sentències en contra, es deixin d’exhibir públicament.

Finalment ‘Sijena Sí’ planteja una manifestació a Madrid davant el Nunci de la Santa Seu i la Conferència Episcopal si el Govern no lliura les peces d’art del Monestir.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Posen a licitació els treballs de recuperació mediambiental de la finca de Pedrol Rius

Notícia següent

Demà, acte interreligiós en defensa de la pau a Cambrils

Notícies relacionades