La Panera obra un nou cicle expositiu

0
89
Panera obre un nou cicle expositiu. Cedida.

Centre d’Art La Panera ha inaugurat aquest migdia un nou cicle expositiu amb els treballs de l’artista Alex Reynolds, que desplega el seu univers creatiu amb “Safe, safe, safe-The pulse of the house beat softly”; la mostra “941444” al Centre de Documentació, i amb un joc de construcció infantil a càrrec del col·lectiu Democràcia a l’espai miniPanera.

La regidora Sandra Castro, que ha estat acompanyada del també regidor Joan Ramon Castro i de la directora de l’equipament cultural, Cèlia del Diego, ha estat l’encarregada d’inaugurar aquest cicle expositiu, que romandrà en aquest espai fins al 31 de maig.

La directora de la Panera que ha conduït l’acte ha anat presentant cadascun dels projectes, que en el cas de l’obra d’Àlex Reynolds també ha comptat amb la participació de la comissària Anna Mannubens. Aquesta ha anat explicant el desenvolupament d’aquesta proposta artística i la intencionalitat de l’autora de revelar els punts cecs del que sentim com a propi i de col·locar-nos davant d’una sobtada pèrdua de familiaritat del que anomenem sense dubtar “casa”, allò que fins fa un moment ens feia sentir fora de perill.

Per la seva part, Reynolds ha explicat com això no només s’aplica al cos, sinó que pot ocórrer també respecte als espais; es pot experimentar enfront de les formes de construir un relat i, molt més en general, és traslladable a les formes de pensar, de relacionar-se i de viure.

La segona de les propostes expositives ve del Centre de Documentació, que presenta la mostra ‘941444 Biel Books)’. Es tracta d’una plataforma editorial a petita escala fundada per l’artista Gabriel Pericàs el 2013.

El Centre de Documentació presenta aquest tipus d’exposicions amb l’objectiu de reflexionar al voltant de l’edició especial i els llibres d’artista, i per això els dedica un espai permanent. Es tracta de mostres que giren entorn d’artistes que utilitzen el suport publicació per al seu treball o bé editorials que publiquen aquest tipus d’edicions.

Per la seva part, la miniPanera mostra una proposta del col·lectiu Democràcia, dins el projecte Encaixa’t. ‘Damunt d’aquest caos construiré la meva casa’ és un joc de construcció infantil fet de trossos de fusta, que al mateix temps són tampons d’impressió.

Per a la creació de tampons s’ha desenvolupat una mena d’‘alfabet visual’ de pictogrames, al·ludint a imatges d’alliberament o dominació en la societat contemporània. Símbols i icones que per als nens continuen sent formes elementals o abstractes per jugar, encara que per a la mirada adulta, les possibles associacions entre aquests pictogrames poden resultar lectures carregades amb significació política. El resultat final del joc és posar en tensió la visió de l’adult i el joc lliure de l’infant.

La miniPanera és un espai expositiu que neix el 2011 amb l’objectiu d’identificar la cultura contemporània comuna experiència artística i quotidiana per als més petits.

FER UN COMENTARI