La Jove Orquestra de Ponent presenta a l’Auditori “Estats Units, la inspiració”

Tindrà lloc aquest dissabte, 1 de desembre, a les 19 hores a l'Auditori Municipal Enric Granados

307

La Jove Orquestra de Ponent, formació resident de l’Auditori Municipal Enric Granados, presentarà el proper dissabte, 1 de desembre a les 19 h, el seu nou projecte on retrà homenatge als Estats Units d’Amèrica a través de la música d’autors eminentment europeus que, en un moment o altre, hi han trobat refugi o inspiració. Granados, Stravinski o Anton Dvorak són alguns d’ells que la JOP farà redescobrir al públic en aquest concert “Estats Units, la inspiració”.

Granados hi va fer una gira on estrenaria l’òpera Goyescas, que a la fi seria l’últim viatge de la seva vida. Stravinski hi va trobar refugi i casa fins al final dels seus dies, adaptant els sons i melodies que sentia pels seus carrers. Finalment, l’obra magna d’Anton Dvorak era un compendi de les essències de l’Amèrica indígena, dels seus boscos, dels seus rius i sobretot, dels seus cants.

Les entrades es poden comprar a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres, de 17.30 a 20.30 h i mitjançant el lloc web de l’Auditori i de la Temporada. També a les taquilles del Teatre de l’Escorxador i del Teatre de la Llotja. El preu de les entrades és 10 € la reduïda: 5 € (menors 26 anys, majors de 65 anys, amics de la música de Cervera, estudiants UdL, estudiants de música).

La Jove Orquestra de Ponent

La Jove Orquestra de Ponent és una associació que neix del desig de fer música que comparteixen joves de Lleida i els seus voltants. El seu projecte principal ha estat la creació d’una orquestra simfònica, que ara per ara ja compta amb prop de 60 joves intèrprets de fins a 8 poblacions diferents. La seva intenció és omplir un buit que fins ara existia entre les formacions de caire formatiu d’escoles i conservatoris i el món professional en el panorama simfònic del nostre territori. Així doncs, la JOP ofereix a joves amb estudis musicals mitjans o superiors l’oportunitat de tocar en una orquestra simfònica a la seva terra i, a la vegada amplia les propostes culturals tot confiant que l’entusiasme i l’esforç, pilars fonamentals en l’engranatge de l’associació, permetin que gaudim tots de la seva tasca.

FER UN COMENTARI