La cultura popular, protagonista de les Festes de la Tardor

Les entitats de la ciutat han sortit de la plaça de la Paeria i han desfilat per l’Eix

Lleida ha celebrat aquest matí la festivitat de Sant Miquel amb la participació dels elements de la cultura popular de la ciutat. De bon matí, els carrers i places s’han aixecat amb el so de les gralles amb les Matinades, que han estat a càrrec de l’Escola de Grallers, els Grallers de Lleida i els grallers dels Castellers.

Cap al migdia, el seguici i les diferents colles festives de la ciutat han sortit al carrer per mostrar els seus balls, danses i les seves músiques. Ha estat un dia de festa i bullici, que s’ha apoderat del Carrer Major durant la cercavila, per acabar amb una mostra dels balls a la Plaça Sant Joan. Ha estat un bon moment per veure les diferents coreografies i músiques que els grups han preparat per ser ballats i representants al carrer en dies de festa com el d’avui.

Les tinents d’alcalde Jordina Freixanet i Anna Campos i el regidor de Festes, Ignasi Amor, han presenciat el seguici, així com milers de nens i nenes que l’han acompanyat en el seu recorregut, des de la sortida a la plaça Paeria. Una cercavila que ha passat pel Carrer Major, Plaça Catedral, Vila de Foix, avinguda de Blondel, carrer Saragossa i, de nou, plaça Paeria, per arribar a la plaça Sant Joan, on les colles han realitzat el seu ball de lluïment.

Les colles que han participat en el seguici de les Festes de Tardor han estat, per aquest ordre: la Colla Infantil dels Diables de Lleida, el Ball de Diables, la Moixiganga, el Ball de Moros i Cristians, els Bastoners del Pla de l’Aigua, el Ball de Cavallets, els Capgrossos, els Gegants de Lleida, el Marraco, la Ilerband, l’Àliga i els elements de la resta de colles de la ciutat.