El 13é Cinemón es bolca amb els drets laborals de les dones

Aquest divendres i dissabte, es projectarà a la plaça Jardins de les Magnòlies de Balàfia curtmetratges, documentals i pel·lícules sobre diferents realitats pel que fa (respecte) al Gènere i Drets Laborals, en el marc del Cicle de Cinema Solidari al carrer

La tretzena edició de “Cinemón: Cicle de Cinema Solidari al carrer” arriba aquest divendres i dissabte amb la temàtica de gènere i els drets laborals com a eix principal. La plaça Jardins de les Magnòlies de Balàfia acollirà la projecció de curtmetratges, documentals i pel·lícules que mostraran diferents realitats i problemàtiques que pateixen les dones en l’àmbit laboral.

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, i Ramón Moreno, representant de la Fundació Sindicalistes Solidaris, afirma que les següents edicions del Cinemón seguirà l’itinerari pels diferents barris de la ciutat, “per tal d’apropar aquest projecte de sensibilització a tots els ciutadans i ciutadanes”. La plaça també comptarà amb una parada informativa per donar a conèixer la tasca de la Fundació Josep Comaposada – Sindicalistes Solidaris, així com l’exposició ‘Solidaritat i Compromís’, que impulsa la mateixa entitat.

Aquest divendres 12 de juliol, la primera jornada del Cinemón projectarà a partir de les 21.30 hores els curtmetratges “¿Qué significa hacer algo #ComoNiña?”, “Inspirando al futuro sin estereotipos” i “Cambia el cuento”. Seguidament, a partir de les deu de la nit es projectarà la película ‘Caramel’, de la directora libanesa Nadine Labaki. D’altra banda, el dissabte 14 de juliol tindrà lloc la segona i última jornada del festival, amb la presentació de l’exposició “Solidaritat i compromís” a les nou de la nit, la qual impulsa la Fundació Josep Comaposada-Sindicalistes Solidaris. A les 21.30, es projectaran els curtmetratges “Experimento niñas i niños sobre la desigualdad en el Trabajo” i “Un futuro sin brecha salarial”. Finalment, a les deu de la nit es projectarà el llargmetratge “Figuras ocultes”, del director Theodore Melfi.

Cinemón manté el seu caire solidari

El festival de Cinema Solidari al carrer Cinemón manté la seva aposta per la vessant solidària tot i variar el ventall de causes. El Cicle intenta treballar cada any en un objectiu diferent, relacionat amb els drets humans, les relacions nord-sud o la lluita contra el racisme i la xenofòbia, comptant i diverses entitats especialistes en la temàtica i sota la màxima de seguir mantenint el caire solidari de l’esdeveniment. Enguany el festival centra el debat en la desigualtat de gènere en l’àmbit laboral, un dels reptes més urgents que enfronta el món del treball actualment. En aquest sentit, Cinemón pretén informar i crear consciència sobre la temàtica i les problemàtiques existents “d’una manera didàctica, engrescadora i pròxima, motivant al públic d’una manera directa, a través de les imatges i les emocions que passen a la pantalla cap a un desig de coneixement i estimulació crítica”.