Crits i xiulades contra Larrosa en l’acte del primer aniversari del trasllat de les obres de Sixena

Un espontani irrompre amb una pancarta durant la intervenció del paer en cap i diversos assistents l'han xiulat i escridassat

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha estat increpat entre xiulets i crits durant la seva intervenció a l’acte del primer aniversari del trasllat de les obres de Sixena que es trobaven al Museu de Lleida tot just fa un any, l’11 de desembre del 2017. Al inciar el paer en cap la seva aportació, un home s’ha alçat d’entre el públic i ha avançat ràpidament cap a l’escenari. L’espontani duia la boca tapada amb esparadrap negre i alçava una pancarta on s’hi llegia “la violència mai és proporcional”.

El cartell faria referència a les declaracions del predecessor de Larrosa, Àngel Ros, durant la jornada del primer d’octubre, quan l’actual embaixador espanyol a Andorra afirmava que l’actuació dels cossos policials estatals estava sent “proporcionada” a la capital del Segrià. L’home ha estat detingut ràpidament pels cossos de seguretat presents a la sala, una intervenció que ha proseguit amb gran part del públic cridant “llibertat”, en referència als líders independentistes presos. El paer en cap ha pogut continuar amb el seu discurs malgrat les lleus interrupcions d’alguns assitents.

Vídeo de l’incident, captat per Àlvar Llobet, de Nació Digital: